Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 21:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά 44% σε ετήσια βάση των πτωχεύσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Βουτιά 44% σε ετήσια βάση των πτωχεύσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

 

Οι καταθέσεις για πτωχεύσεις συνέχισαν την πτωτική τους πορεία και τον Ιανουάριο, κάνοντας βουτιά κατά 44% σε ετήσια βάση και υποχωρώντας κατά 6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η εταιρεία νομικών υπηρεσιών Epiq.

Οι 32.298 αιτήσεις για πτωχεύσεις που κατατέθηκαν τον Ιανουάριο ήταν οι λιγότερες από τον Φεβρουάριο του 2006, σύμφωνα με την Epiq κι ενώ πάρα πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές εξαιτίας των lockdowns για τον κορωνοϊό. 

Η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού πυροδότησε ανησυχίες ότι πλήθος επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα οδηγούνταν σε πτώχευση, καθώς οι υγειονομικοί περιορισμοί έπληξαν το εμπόριο και έστειλαν εκατομμύρια Αμερικανούς στην ανεργία.

Ενώ σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η συνολική τάση κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς τα ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης για την πανδημία, βοήθησαν τις εταιρείες και τις οικογένειες να σταθούν όρθιες.

Η τάση αυτή συνεχίζεται, ενώ ενισχύεται η αισιοδοξία για περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν και ένα πιθανό τέλος της πανδημίας απόρροια των εμβολιασμών, δήλωσε ο Κρις Κρους, ανώτερος αντιπρόεδρος της Epiq.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι νέες καταθέσεις για πτωχεύσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021», υπογραμμίζει ο Κρους στο δελτίο τύπου. Όμως «πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας αυτή τη στιγμή. Η αισιοδοξία για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση και το πιθανό νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για τους καταναλωτές, έχει διατηρήσει σε ιστορικά χαμηλά τις αιτήσεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News