Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 18:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για νέα οικονομική στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για νέα οικονομική στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις

Διατεθειμένος να υπογράψει έναν νέο νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας για τον κορωνοϊό είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μία κίνηση που ανοίγει το δρόμο για την παροχή οικονομικής στήριξης των μικρών επιχειρήσεων.

Χθες μία δικομματική ομάδα από Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων συμφώνησαν για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 908 δισ. δολαρίων, μία πρόταση που έχει τη στήριξη του Ρεπουμπλικανού ηγέτη της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ.

«Ο πρόεδρος θα υπογράψει την πρόταση του ΜακΚόνελ και ανυπομονούμε να σημειώσουμε πρόοδο», ανέφερε ο Μνούτσιν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Καπιτώλιο.

Βάσει της πρότασης από τα 908 δισ. δολάρια τα 332,7 δισ. εξ αυτών προορίζονται για στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, με τη μορφή δανείων ή επιχορηγήσεων.

Οι αναφορές αυτές από μόνες τους είναι σίγουρο πως θα ανακουφίσουν μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που βλέπουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις να καθίστανται δυσβάσταχτες υπό το βάρος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα του CNBC το 83% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, αναμένει από την Ουάσιγκτον να απελευθερώσει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, σε διαφορετική περίπτωση, ανησυχούν ακόμη και για την επιβίωση των εταιρειών τους.

Περισσότερο από το 55% επιθυμεί να επεκταθεί το πρόγραμμα στήριξης της μισθοδοσίας, ενώ  1 στους 5 εργοδότες αναγκάσθηκαν να θέσουν σε υποχρεωτική άδεια κάποιους από τους εργαζόμενούς τους.

Τέλος μόλις το 23% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων εκτιμάει ότι θα αυξηθεί το εργατικό τους δυναμικό τους επόμενους 12 μήνες, από 32% ένα χρόνο νωρίτερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News