Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 16:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο 

ΗΠΑ: Αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο 

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού συνέχισε να μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας να παραμένουν κλειστές. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Έκθεσης για την Απασχόληση της ADP, τον προηγούμενο μήνα οι θέσεις εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 174.00 έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 49.000 θέσεων, από τη μείωση κατά 78.000 θέσεων τον Δεκέμβριο, νούμερο κατά μεγάλο βαθμό αναθεωρημένο σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις για 123.000 απολεσθείσες θέσεις εργασίας. 

Ο Ιανουάριος ήταν ο χειρότερος μήνας από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να παραμείνουν στα σπίτια τους, την ίδια ώρα όμως η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση των περιορισμών που αφορούν τις επιχειρήσεις. 

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές η ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά εργασίας θα έρθει στη διάρκεια της άνοιξης, όταν και θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα από το πακέτο βοήθειας ύψους 900 δισ. δολαρίων που ενέκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση Τραμπ. 

Στην αμερικανική οικονομία έχουν επιστρέψει 12,5 εκατ. θέσεις εργασίας από τις 22,2 εκατ. θέσεις που χάθηκαν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δευτέρας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, η αγορά εργασίας δεν πρόκειται να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν από το 2024. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News