Business & Finance Τρίτη 19/03/2024, 11:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Unilever: Κάνει αυτόνομη τη μονάδα παγωτού και απολύει 7.500 άτομα

Unilever: Κάνει αυτόνομη τη μονάδα παγωτού και απολύει 7.500 άτομα

Άνοδο άνω του 5% σημείωσε η τιμή της μετοχής του γίγαντα καταναλωτικών αγαθών Unilever, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της να χωρίσει τη μονάδα παγωτού της, καθιστώντας την αυτόνομη από το σύνολο των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί, πως στο χαρτοφυλάκιο παγωτών της εταιρείας περιλαμβάνονται οι Ben & Jerry’s και Magnum.

Η παραπάνω κίνηση είναι μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της απόδοσής της.

«Οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 7.500 ρόλους, που βρίσκονται κυρίως σε γραφεία σε όλο τον κόσμο, με το συνολικό κόστος αναδιάρθρωσης να αναμένεται τώρα να είναι περίπου 1,2% του κύκλου εργασιών του Ομίλου για τα επόμενα τρία χρόνια (από περίπου 1% του κύκλου εργασιών του Ομίλου που ανακοινώθηκε προηγουμένως)», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η μετοχή της Unilever σημείωσε άνοδο 5,6% στις 8:10 ώρα Λονδίνου, λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση.

Η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ανέφερε η εταιρεία. Αναμένεται επίσης, να επιτύχει συνολική εξοικονόμηση κόστους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την Unilever, η αναδιάρθρωση θα της επιτρέψει να γίνει «μια απλούστερη, πιο εστιασμένη εταιρεία», με τέσσερα διακριτά επιχειρηματικά τμήματα, που σχετίζονται με την ομορφιά και την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, τη φροντίδα του σπιτιού και τη διατροφή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Financial Times 

Διαβάστε επίσης: 

Τα κόλπα πολυεθνικών για να πωλούν ακριβά

Unilever: Eπένδυση 20 εκατ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία

Unilever και Nestle: Ο πληθωρισμός φέρνει αλλαγές στους διευθυντές οικονομικών 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News