Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 13:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Unilever και Nestle: Ο πληθωρισμός φέρνει αλλαγές στους διευθυντές οικονομικών 

Unilever και Nestle: Ο πληθωρισμός φέρνει αλλαγές στους διευθυντές οικονομικών 

Η Nestle SA και η Unilever Plc αντικαθιστούν τους βετεράνους οικονομικούς διευθυντές τους, ως μέρος μιας αλλαγής φρουράς στις εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, καθώς ο πληθωρισμός πιέζει τον κλάδο.

Η Anna Manz, η οικονομική προϊσταμένη του Ομίλου Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, θα αναλάβει τη θέση του CFO της Nestle, από τον Francois-Xavier Roger, όταν αποχωρήσει από τον τρέχοντα ρόλο της.

Η 50χρονη Manz θα είναι η πρώτη γυναίκα CFO στην 157χρονη ιστορία της Nestle και η γυναίκα που είχε ποτέ τη μεγαλύτερη ανώτερη θέση στην εταιρεία. Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος επέλεξε τη Stephanie Pullings Hart, πρώην στέλεχος, ως την επόμενη επικεφαλής των επιχειρήσεων του.

Ο Graeme Pitkethly, CFO της Unilever σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου του επόμενου έτους. Επιπλέον το 56χρονο οικονομικό στέλεχος θα συνεργαστεί με έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιούλιο, καθώς ο Hein Schumacher της Royal FrieslandCampina θα αναλάβει τη σκυτάλη του CEO από τον Alan Jope.

Οι αλλαγές στη διοίκηση έρχονται καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει μια κρίση κόστους ζωής που αναγκάζει τους αγοραστές να μειώσουν τις δαπάνες τους και να προτιμούν προϊόντα χωρίς εμπορικό σήμα.

Οι νέοι διευθυντές θα πρέπει να ανακόψουν τη διάβρωση του μεριδίου αγοράς χωρίς να ξοδέψουν πάρα πολλά για διαφημίσεις ή νέα προϊόντα, απειλώντας την κερδοφορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Nestlé: Πώς ένα πρόωρο βρέφος συντέλεσε στο να στηθεί μία αυτοκρατορία 

Η Nestle μείωσε τις παραλλαγές προϊόντων κατά ένα πέμπτο

Nestlé: Αύξηση 9,8% στις τιμές από την αρχή του έτους – Υψηλότερες οι πωλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News