Business & Finance Τρίτη 23/05/2023, 15:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alibaba: Μειώνει το 7% του προσωπικού στον βραχίονα του Cloud

Alibaba: Μειώνει το 7% του προσωπικού στον βραχίονα του Cloud

Το τμήμα cloud της Alibaba Group Holding Ltd. έχει ξεκινήσει έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας, που θα μπορούσαν να μειώσουν το προσωπικό της κατά περίπου 7%, μέρος μιας γενικής στρατηγικής που στοχεύει στην προετοιμασία της άλλοτε ταχέως αναπτυσσόμενης μονάδας για spinoff και ενδεχόμενη IPO.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία cloud της Κίνας έχει αρχίσει να ενημερώνει το επηρεαζόμενο προσωπικό, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία, είτε απολύει τους υπαλλήλους, δίνοντας την ανάλογη αποζημίωση, είτε τους μεταθέτει σε άλλα μέρη της αυτοκρατορίας της Alibaba, αν και αυτό δεν είναι εγγυημένο, είπε ένας από τους ανθρώπους. Οι κινήσεις αποσκοπούν στον εξορθολογισμό της επιχείρησης, την οποία η Alibaba θα καταστήσει ξεχωριστή εταιρεία εντός ενός έτους, είπε το άτομο, ζητώντας να παραμείνει κρυφό το όνομά του.

Ο όμιλος, ο οποίος δεν αναφέρει λεπτομερώς τον αριθμό του προσωπικού, σε κάθε μία από τις μονάδες του, απασχολούσε περισσότερα από 235.000 άτομα από τον Μάρτιο.

Ορισμένοι αναλυτές αποτίμησαν την επιχείρηση σε πάνω από 30 δισ. δολάρια. Η Alibaba επέλεξε τη μονάδα cloud ως πρώτη υποψήφια IPO λόγω του πιο ανεπτυγμένου επιχειρηματικού μοντέλου και του προφίλ πελατών της.

Η πιο πολύτιμη εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου της Κίνας επένδυσε δεκάδες δισεκατομμύρια για περισσότερο από μια δεκαετία στην επιχείρηση φιλοξενίας υπολογιστών για εταιρείες μέσω διαδικτύου. Για χρόνια, ήταν ένα από τα πιο περήφανα και πιο συχνά διαφημισμένα επιτεύγματα της Alibaba. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Alibaba χωρίζεται σε έξι μονάδες με ξεχωριστή δομή και διοίκηση

Ο CEO της Amazon καθησυχάζει τους μετόχους ότι μπορεί να ελέγξει τα κόστη

Και η κινεζική Alibaba μπαίνει στην «κούρσα» της τεχνητής νοημοσύνης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News