Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 21:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ρυθμιστική αρχή του Καναδά κλείνει την ETF που συνδέεται με την Cathie Wood

H ρυθμιστική αρχή του Καναδά κλείνει την ETF που συνδέεται με την Cathie Wood

Η εποπτική αρχή του Οντάριο για τις κινητές αξίες ανέστειλε την εγγραφή της Emerge Canada Inc., μιας επενδυτικής εταιρείας γνωστής για την πώληση εισηγμένων στο Τορόντο εκδόσεων των δημοφιλών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων της Cathie Wood.  

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Οντάριο δήλωσε ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της για κεφάλαια κίνησης και την διέταξε να τερματίσει τη λειτουργία της ή να βρει άλλη εταιρεία που θα αναλάβει τις δραστηριότητές της, αναφέρει το Bloomberg.

Η Emerge δεν μπόρεσε να υποβάλει ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το τελευταίο οικονομικό έτος μετά την παραίτηση του ελεγκτή της. Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές χτύπησαν την εταιρεία επενδύσεων με απαγόρευση διαπραγμάτευσης σε 11 από τα ταμεία της -συμπεριλαμβανομένων έξι ταμείων που συνεργάζονται με την Ark Investment Management.

Οι δικηγόροι της Emerge υποστήριξαν ότι η αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας και η απαίτηση της εκκαθάρισης των ETF της Emerge «είναι υπερβολικά τιμωρητική και αδικαιολόγητη υπό τις παρούσες συνθήκες». Δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News