Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 12:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nestlé: Αύξηση 9,8% στις τιμές από την αρχή του έτους – Υψηλότερες οι πωλήσεις

Nestlé: Αύξηση 9,8% στις τιμές από την αρχή του έτους – Υψηλότερες οι πωλήσεις

Ελαφρώς καλύτερες από το προσδοκώμενο ήταν οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου της Nestlé, καθώς η εταιρεία αύξησε τις τιμές κατά περίπου 10% διεθνώς.

Η ελβετική εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων έχει υπό την ομπρέλα της τις σοκολάτες KitKat, τα νερά Perrier και το Nescafe, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 5,6% στα 23,5 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο ανέρχονταν στα 23,27 δισ. 

Πρόκειται εν μέρει για αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών κατά 9,8%, ενώ στο ίδιο διάστημα ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε οριακά κατά 0,5%. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Mark Schneider δήλωσε χαρακτηριστικά πως η αύξηση των τιμών ευθύνεται για τη διαμόρφωση του ισολογισμού του πρώτου τριμήνου, καθώς και ότι βοήθησε την εταιρεία να αντεπεξέλθει στις «τρέχουσες πιέσεις που προκύπτουν από τα δύο έτη πληθωρισμού κόστους».

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως αύξηση στον όγκο των πωλήσεων παρουσιάστηκε σε δύο κατηγορίες, αυτή των γλυκών και των τροφίμων για κατοικίδια.

Η σταθερή ζήτηση για την ευρεία γκάμα των brands που υπάρχουν στον όμιλο της Nestlé επέτρεψαν ουσιαστικά στην εταιρεία να αυξήσει τις τιμές, επηρεάζοντας ελάχιστα τον όγκο των πωλήσεων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters, ο αναλυτής της Hargreaves Lansdown, Matt Britzman.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

Διαβάστε επίσης:

Nestlé Eλλάς: Εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Solgar στην Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Ανατιμήσεις 12,2% σπρώχνουν την κατανάλωση σε private label, μεγάλα καταστήματα

Η ακρίβεια αλλάζει την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News