Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 14:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν δόθηκε αύξηση στον CEO της JP Morgan, θα λάβει… 31,5 εκατ. δολάρια

Πέρυσι η JP Morgan είχε καθαρά κέρδη 29,1 εκατ. δολάρια από 36,4 εκατ. δολάρια

Δεν δόθηκε αύξηση στον CEO της JP Morgan, θα λάβει… 31,5 εκατ. δολάρια

Στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά θα παραμείνουν οι αποδοχές του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον για το 2020, λαμβάνοντας 31,5 εκατ. δολάρια. 

Οι αποδοχές του ιθύνοντα νου της αμερικανικής τράπεζας προκύπτουν από το μισθό του μαζί με τα μπόνους τα οποία του αποδίδονται βάσει της απόδοσης της τράπεζας κι έτσι το ποσό αυτό αφορά 1,5 εκατ. δολάρια που είναι ο ετήσιος μισθός του και 30 εκατ. δολάρια μπόνους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από άποψη περιουσιακών στοιχείων, για τις απολαβές των διευθυντικών στελεχών συνυπολογίσθηκαν η ισχυρή επίδοσή της την περυσινή χρονιά παρά τις αναταράξεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των αποτελεσμάτων, η διαχείριση των κινδύνων και η καθοδήγηση, η ικανοποίηση των πελατών και των μετόχων, καθώς και η ομαδική δουλειά και η ηγεσία. 

Πέρυσι η JP Morgan είχε καθαρά κέρδη 29,1 εκατ. δολάρια από 36,4 εκατ. δολάρια το 2019 και επιστροφή ιδίων κεφαλαίων στο 14% από 19% ένα χρόνο νωρίτερα. 

Η τράπεζα δημοσίευσε επίσης τις αποδοχές για το 2020 και των άλλων διευθυντικών στελεχών, οι οποίες έχουν ως εξής: στον εκ των προέδρων και CEO της λιανικής τραπεζικής 22,5 εκατ. δολάρια, στον εκ των προέδρων και CEO της εταιρικής και της επενδυτικής τραπεζικής 24,5 εκατ. δολάρια, στην CEO του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας 21 εκατ. δολάρια, στην CEO του καταναλωτικού δανεισμού 15,7 εκατ. δολάρια, στον CEO της εμπορικής τραπεζικής 13 εκατ. δολάρια, και στην επικεφαλής του τμήματος οικονομικών 12 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News