Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά έως και 42% στα έσοδα των αμερικανικών τραπεζών το δ ΄ τρίμηνο  του 2020

τραπεζες

Βουτιά έως και 42% στα έσοδα των αμερικανικών τραπεζών το δ ΄ τρίμηνο  του 2020

Την ερχόμενη Παρασκευή τρεις από τις έξι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το δ ΄ τρίμηνο του 2020, όμως οι αναλυτές προειδοποιούν: τα έσοδά τους αναμένεται να έχουν συμπιεσθεί πολύ κατά τους τελευταίους τρεις μήνες της προηγούμενης χρονιάς, μια υποχώρηση που μπορεί να φθάσει και έως το 42% σε ετήσια βάση και σε σχέση με τα προ κορωνοϊού επίπεδα. 

Την Παρασκευή το χορό των ανακοινώσεων για τα τραπεζικά αποτελέσματα ανοίγουν οι Citigroup, Wells Fargo και JP Morgan, με τους εμπειρογνώμονες να εκτιμούν τα έσοδα της πρώτης το δ ΄ τρίμηνο του 2020 να έχουν κάνει βουτιά κατά 42%, της δεύτερης κατά 39%, ενώ για την τρίτη σαφώς και τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς η αναμενόμενη υποχώρηση των εσόδων αναμένεται στο 5%.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει τις οικονομικές της επιδόσεις η Bank of America, όπου και για την δική της περίπτωση οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές, με μια πτώση στα έσοδα κατά 33%.

Οι επενδυτές από τη μεριά τους εμφανίζονται κατά κάποιο τρόπο εφησυχασμένοι, από τη στιγμή που τα συνολικά 65 δισ. δολάρια, τα οποία κράτησαν οι τράπεζες στην άκρη για τα επισφαλή δάνεια, είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνει τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Σε αυτό που επικεντρώνονται, είναι στην καθοδήγηση των τραπεζών αναφορικά με το 2021 και στο πως θα κινηθούν. 

Το δ ΄ τρίμηνο όμως δεν είναι καταστροφικό για όλες της τράπεζες, καθώς δύο εξ αυτών θα δουν τα έσοδά τους να αυξάνονται. Και αν για την Morgan Stanley το +1% είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, για την Goldman Sachs, η άνοδος 43% των εσόδων της είναι μια επίδοση καθόλα ικανοποιητική και πειστική. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News