ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7

Οι επαγγελματίες επενδυτές είναι σήμερα πιο αισιόδοξοι για την πορεία των αγορών από ό,τι έχουν υπάρξει εδώ και δύο χρόνια, καθώς δεν προβλέπουν πια ότι η παγκόσμια οικονομία θα πέσει σε ύφεση. Η μηνιαία δημοσκόπηση διαχειριστών κεφαλαίων της Bank of America δείχνει ότι οι τοποθετήσεις στις αμερικανικές μετοχές είναι οι υψηλότερες από τον Νοέμβριο του 2021, με τον «συνωστισμό» των επενδυτών στις μετοχές του λεγόμενου  «Magnificent 7» να χτυπά προειδοποιητικά καμπανάκια.

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7-1

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της BofA, στην οποία συμμετείχαν αυτό τον μήνα 249 fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 656 δισ. δολαρίων, οι επαγγελματίες των αγορών μείωσαν απότομα τις θέσεις τους στα μετρητά, στο 4,2% του μέσου χαρτοφυλακίου (από 4,8%), καθώς για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 δεν προβλέπουν πια ύφεση.

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7-2

Ειδικότερα, οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς τα  δύο τρίτα των επενδυτών περιμένουν μια «ομαλή προσγείωση», το ένα πέμπτο δεν περιμένει καθόλου προσγείωση και μόλις το ένα δέκατο προβλέπει μια «απότομη προσγείωση».

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7-3

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοποθετήσεις των χαρτοφυλακίων στις αμερικανικές μετοχές είναι οι υψηλότερες από τον Νοέμβριο του 2021, στον τεχνολογικό κλάδο οι υψηλότερες από τον Αύγουστο του 2020, ενώ το trade των long θέσεων στο «Magnificent 7» (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia) εμφανίζει, σύμφωνα με την BofA, ακραίο συνωστισμό.

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7-4

Ο καταλύτης για αυτή την αισιοδοξία των fund managers είναι η προοπτική της μείωσης των επιτοκίων, καθώς μόλις το 4% περιμένει άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων και μόλις το 7% περιμένει υψηλότερο πληθωρισμό.

BofA για αγορές: Οι «ταύροι» χορεύουν με το Magnificent 7-5

Κατόπιν τούτων, ο δείκτης Bull & Bear Indicator της BofA βρίσκεται στο 6,8, με τον οίκο να σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις των επενδυτών γίνονται όλο και περισσότερο ένας δυσμενής παράγοντας για τις αγορές.

Διαβάστε επίσης: 

Capital Economics: Νέα φούσκα dot com στις αγορές – Αλλά δεν θα σκάσει ακόμα

Societe Generale: Ο τεχνολογικός κλάδος ξεπέρασε και τα υψηλά της φούσκας του dot com

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News