Business & Finance Παρασκευή 2/02/2024, 17:01
BUSINESS & FINANCE

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7

Για φούσκες που όλο και διογκώνονται μιλά ο αναλυτής της Bank of America Michael Hartnett, καθώς οι μετοχές του λεγόμενου «Magnificent 7» (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia) έφτασαν να αξίζουν 12,5 τρισ. δολάρια. Πρακτικά, η κεφαλαιοποίησή τους ξεπερνά το ΑΕΠ της Νέας Υόρκης, του Τόκιο, του Λος Άντζελες, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Σεούλ, του Σικάγο, του Σαν Φρανσίσκο, της Οσάκα, του Ντάλας και της Σαγκάης μαζί.

Οι μετοχές αυτές ευθύνονται για το 45% των αποδόσεων του S&P 500 τον Ιανουάριο, ποσοστό που φτάνει στο 71% εάν εξαιρεθεί η Tesla.

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7-1

Μάλιστα, ο αναλυτής εντοπίζει ομοιότητες με την φούσκα του dot com του 1999, καθώς οι αγορές λειτουργούν υπό την υπόθεση ότι η αμερικανική οικονομία θα είναι ισχυρή, παρά την πιο σφικτή νομισματική πολιτική. Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα εάν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο ή τον Μάιο, εξηγεί.  

Τα στοιχεία της BofA δείχνουν ότι από τις αρχές του έτους, το πετρέλαιο ενισχύεται κατά  3%, τα εμπορεύματα κατά 2,3%, το δολάριο κατά 1,7%, οι μετοχές κατά 1,3%, τα μετρητά κατά 0,4%, τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων κατά 0,2%, ενώ αρνητικές είναι οι αποδόσεις για τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας (-0,2%), τον χρυσό (-0,9%), τα κρατικά ομόλογα (-1,5%) και τα κρυπτονομίσματα (-2,6%).

BofA: Όλο και φουσκώνουν οι φούσκες – Η παντοδυναμία του Magnificent 7-2

Την τελευταία εβδομάδα, εισέρρευσαν 20,1 δισ. δολάρια στις μετοχές, 15,2 δισ. δολάρια στα μετρητά, 5,9 δισ. δολάρια στα ομόλογα, ενώ υπήρξαν εκροές 0,8 δισ. δολαρίων από τον χρυσό.

Για τους επενδυτές που ποντάρουν στις μειώσεις επιτοκίων και την μανία με την τεχνητή νοημοσύνη, η καλύτερη στρατηγική είναι ένας συνδυασμός από μετοχές της φούσκας και επενδύσεις που βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (very distressed assets). Όπως σημειώνει ο Hartnett, στην παρόμοια περίοδο του 1999 ήταν οι αναδυόμενες αγορές, αλλά φέτος πιθανότατα είναι η Κίνα ή οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Διαβάστε επίσης: 

Albert Edwards (Societe Generale): Αυτό θα είναι το σοκ του 2024 – Μια φούσκα έτοιμη να σκάσει

Deutsche Bank: Οι 4 λόγοι για τους οποίους το ράλι των αγορών δεν θα συνεχιστεί

Τίποτα λιγότερο από τελειότητα: Γιατί η αντίδραση στα αποτελέσματα των Big Tech ήταν χλιαρή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News