Business & Finance Κυριακή 4/02/2024, 14:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο χτύπημα της WSJ στον Elon Musk: Κοινό μυστικό η χρήση ναρκωτικών

Νέο χτύπημα της WSJ στον Elon Musk: Κοινό μυστικό η χρήση ναρκωτικών

Συνέχεια στις αποκαλύψεις περί χρήσης ναρκωτικών από τον Elon Musk δίνει η Wall Street Journal, με δεύτερο σχετικό δημοσίευμα.

Στο νέο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολλά μέλη των δ.σ. της Tesla και της SpaceX γνώριζαν ότι ο CEO των δύο εταιρειών κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών. Όχι μόνο ανησυχούσαν για τις διαστάσεις αυτής της συνήθειας του Musk, αλλά κάποιοι κατανάλωναν απαγορευμένες ουσίες μαζί του, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών ή ενημερώθηκαν για αυτήν.

Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στον Musk, έπειτα από τη δικαστική απόφαση αυτής της εβδομάδας η οποία ακυρώνει το πακέτο αποδοχών των 55 δισ. δολαρίων που έχει συμφωνήσει με την Tesla, χαρακτηρίζοντάς το υπερβολικό.

Το πρώτο δημοσίευμα της WSJ σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών από τον Musk, ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει καταναλώσει LSD, κοκαΐνη, ecstasy και ψυχεδελικά μανιτάρια, κάποιες φορές σε ιδιωτικά πάρτι. Ο δικηγόρος του απάντησε ότι ο Musk υποβάλλεται σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στην SpaceX και δεν είχε αποτύχει ποτέ σε κάποιο από αυτά.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας, μερικοί φίλοι και μέλη των δ.σ. των εταιρειών του ένιωσαν ότι έπρεπε και εκείνοι να κάνουν χρήση ναρκωτικών μαζί με τον Musk, καθώς διαφορετικά ίσως να τον αναστάτωναν. Επίσης, ήθελαν να παραμείνουν μέσα στον κοινωνικό κύκλο του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την WSJ, η χρήση ναρκωτικών του Musk ανησύχησε τόσο τους συνεργάτες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που του ζήτησαν να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης ή ακόμα και να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά για να «καθαρίσει» από διάφορες ουσίες.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, που είναι στενός φίλος του Musk και πρώην μέλος του δ.σ. της Tesla, έφτασε στο σημείο να τον παροτρύνει να ταξιδέψει στη Χαβάη τον χειμώνα του 2022 για να «ξεκουραστεί από τη δουλειά και να καθαρίσει από τα ναρκωτικά», στο ιδιωτικό νησί του.

«Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!», είχε γράψει ο Musk στο X μετά το πρώτο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η Tesla και η SpaceX είναι οι πιο πολύτιμες εταιρείες αυτοκινήτων και διαστημικών εταιρειών στον κόσμο, αντίστοιχα. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!»

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών – Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

Richard Tornetta: Ο άνθρωπος που στέρησε 55 δισ. δολάρια από τον Elon Musk

Elon Musk: Η Neuralink έχει εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου σε άνθρωπο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News