Business & Finance Τετάρτη 31/01/2024, 13:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Εχει τεράστια παραγωγή τροφίμων, αλλά εκατομμύρια άτομα πεινάνε

Ινδία: Εχει τεράστια παραγωγή τροφίμων, αλλά εκατομμύρια άτομα πεινάνε

Ρύζι, σιτάρι, γάλα και ζαχαροκάλαμο — Η Ινδία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών αυτών των γεωργικών προϊόντων, ωστόσο εκατομμύρια εξακολουθούν να λιμοκτονούν στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. 

«Η πείνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ινδία», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας αγρο-επιχειρήσεων και τροφίμων Bunge.

«Υπάρχουν ακόμη [εκατομμύρια] άνθρωποι που πεινούν», τόνισε ο Amit Sharma, στέλεχος της Bunge. 

Η Ινδία μπορεί να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός τροφίμων στον κόσμο με βάση την περιεκτικότητα σε θερμίδες, ωστόσο η χώρα έλαβε την 111η θέση από τις 125 χώρες στον πρόσφατα δημοσιευμένο Παγκόσμιο Δείκτη Πείνας, ο οποίος ανέφερε το επίπεδο πείνας στον πληθυσμό της Ινδίας ως «σοβαρό». 

Η ασιατική χώρα με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμύρια, αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των υποσιτιζόμενων στον κόσμο, έχοντας πάνω από 190 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους. 

Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές

Τα λαχανικά και τα φρούτα λήγουν πιο γρήγορα όταν υπάρχει έλλειψη ψυχρής αποθήκευσης και εκατοντάδες τόνοι δημητριακών τροφίμων κινδυνεύουν να σαπίσουν στις αποθήκες. Άλλοι λόγοι για τη χαμηλή παραγωγικότητα της Ινδίας περιλαμβάνουν τα «αναποτελεσματικά» συστήματα διανομής τροφίμων, τον ασταθή και ασυνήθιστο καιρό, τους αυστηρούς κανονισμούς καθώς και την έλλειψη εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους αγρότες.

Το επισιτιστικό πρόβλημα της Ινδίας επιδεινώνεται επίσης από το γεγονός ότι η ανερχόμενη μεσαία τάξη αναζητάει περισσότερα, αλλά και καλύτερης ποιότητας τρόφιμα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Πιθανό η ανάπτυξη να ξεπεράσει το 7% τα επόμενα χρόνια

Είναι η Ινδία η «νέα Κίνα»;

Ινδία: Η εύπορη τάξη θα φτάσει τα 100 εκατ. άτομα και θέλει προϊόντα υψηλής ποιότητας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News