Business & Finance Δευτέρα 29/01/2024, 14:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Πιθανό η ανάπτυξη να ξεπεράσει το 7% τα επόμενα χρόνια

Ινδία: Πιθανό η ανάπτυξη να ξεπεράσει το 7% τα επόμενα χρόνια

Η οικονομία της Ινδίας πιθανότατα θα αναπτυχθεί κατά 7% το επόμενο οικονομικό έτος και ίσως θα υπερβεί αυτόν τον ρυθμό τα επόμενα χρόνια, υποστηριζόμενη από έναν ισχυρό χρηματοπιστωτικό τομέα και τις επιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο ταιριάζει με τις πρόσφατες εκτιμήσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας στο Νταβός και είναι πιο αισιόδοξη από την πρόβλεψη 6,3% σε έρευνα με οικονομολόγους του Bloomberg.

«Είναι εξαιρετικά πιθανό για την ινδική οικονομία να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια με ρυθμό άνω του 7% λόγω της ισχύος του χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλων πρόσφατων και μελλοντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών στη μηνιαία του ανασκόπηση τη Δευτέρα.

«Μόνο ο αυξημένος κίνδυνος γεωπολιτικών συγκρούσεων είναι ένας τομέας ανησυχίας», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Τομείς προτεραιότητας για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την υγεία, την ενεργειακή ασφάλεια, τη μείωση του βάρους συμμόρφωσης για τις μικρές επιχειρήσεις και τη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων στην αγορά εργασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει επέκταση 7,3% το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, καθιστώντας την Ινδία μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο.

Το κράτος της Νότιας Ασίας αύξησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες σχεδόν κατά ένα τρίτο ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια, δίνοντας προτεραιότητα στις δαπάνες για δρόμους, λιμάνια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό, μαζί με ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα και τις υγιείς αποταμιεύσεις των νοικοκυριών, αποτελεί καλό αντίτιμο για περαιτέρω ανάπτυξη, δήλωσε ο Επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ινδίας, V Anantha Nageswaran.

Η υψηλότερη ανάπτυξη θα ωθήσει επίσης τη χώρα να φιλοδοξήσει να γίνει μια οικονομία 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, από 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα, ανέφερε το υπουργείο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι η Ινδία η «νέα Κίνα»;

JPMorgan: Η Ινδία είναι η Νο. 1 αγορά της στην Ασία 

Η Ινδία, ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη – Ξεκινά ο ινδικός αιώνας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News