Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 13:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JPMorgan: Η Ινδία είναι η Νο. 1 αγορά της στην Ασία 

JPMorgan: Η Ινδία είναι η Νο. 1 αγορά της στην Ασία 

Η Ινδία είναι η κορυφαία επιλογή της JPMorgan στην Ασία και μια από τις αγαπημένες της αγορές παγκοσμίως, δήλωσε στο CNBC ο Mixo Das, Equity Strategist της τράπεζας για την Ασία.

«Είναι η νούμερο ένα αγορά μας σε αυτό το σημείο», είπε, τονίζοντας ότι το έθνος της Νότιας Ασίας θα συνεχίσει να ωφελείται καθώς οι εταιρείες υιοθετούν ολοένα και περισσότερο μια στρατηγική όπου ναι μεν προτιμούν την Κίνα, αλλά στρέφονται και σε μία ακόμη χώρα.

Αν και το Βιετνάμ είναι επίσης ισχυρός υποψήφιος για εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις παραγωγής, «η Ινδία έχει επαρκές μέγεθος και κλίμακα για να αντικαταστήσει πλήρως ή να αυξήσει το είδος της ικανότητας που φαίνεται να θέλουν οι παγκόσμιοι επενδυτές και κατασκευαστές», είπε ο Das.

Η Apple άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα στην Ινδία τον Απρίλιο και άρχισε να παράγει το iPhone 15 στη χώρα τον Αύγουστο, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες θα δουν την Ινδία ως ευνοϊκό προορισμό παραγωγής.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη βάση στην Ινδία επεκτείνουν επίσης την παραγωγική τους ικανότητα. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, η Maruti Suzuki, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επενδύσει 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στην Ινδία.

Ακόμη και η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Ινδία.

Όλα αυτά ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα, το οποίο ήταν ήδη υψηλό με το χρηματιστήριο της Ινδίας να έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις της Ασίας πέρυσι.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Η εύπορη τάξη θα φτάσει τα 100 εκατ. άτομα και θέλει προϊόντα υψηλής ποιότητας

Η Ινδία, ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη – Ξεκινά ο ινδικός αιώνας;

Ναρέντρα Μόντι στην «Κ»: Να φτιάξουμε αλυσίδες με τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News