Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 16:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι Baby Boomers που ζουν μόνοι τους έχουν μεγαλύτερα σπίτια από τους νέους με παιδιά;

Γιατί οι Baby Boomers που ζουν μόνοι τους έχουν μεγαλύτερα σπίτια από τους νέους με παιδιά;

Πριν από μερικά χρόνια μία οικογένεια με νέους γονείς, μπορούσε να αγοράσει μία κατοικία με τρία ή περισσότερα υπνοδωμάτια. Αλλά με τις τιμές των κατοικιών να ανεβαίνουν ταχύτερα από τους μισθούς, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να παραμένουν κοντά στα υψηλά 23 ετών και την έλλειψη κατοικιών που επικρατεί, πολλοί millennials με παιδιά δεν μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο σπίτι οικονομικά. Για τους Gen Zers ενήλικες με παιδιά τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Την ίδια στιγμή, οι Baby Boomers μένουν στα σπίτια με πολλά δωμάτια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού προτιμούν να γεράσουν στο μέρος που ζουν για χρόνια και να παραμείνουν δραστήριοι σε μια γειτονιά που τους είναι οικεία.

Ως αποτέλεσμα, οι Baby Boomers που μένουν μόνοι τους, αφού τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει αρκετά για να φύγουν από το σπίτι, κατέχουν το 28% των μεγάλων σπιτιών στις ΗΠΑ και οι millennials με παιδιά μόλις το 14%, σύμφωνα με μια ανάλυση Redfin που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Οι οικογένειες της Gen Z κατέχουν μόλις το 0,3% των σπιτιών με τρία ή περισσότερα υπνοδωμάτια.

Πρόκειται για μια αλλαγή από την ιστορική νόρμα, σύμφωνα με την έρευνα. Πριν από δέκα χρόνια οι νεαρές οικογένειες είχαν τις ίδιες πιθανότητες με τους μεγαλύτερους, να κατέχουν σπίτια πολλών τετραγωνικών.

Η έκθεση ορίζει τις ηλικιακές ομάδες με βάση τα δεδομένα της απογραφής του 2022 ως εξής: οι ενήλικες Gen Zers ήταν ηλικίας 19 έως 25 ετών, οι millennials 26 έως 41 ετών, οι Gen Xers 42 έως 57 και οι Baby Boomers 58 έως 76 ετών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αkiya: Γιατί οι άνθρωποι αγοράζουν εγκαταλελειμμένα σπίτια στην Ιαπωνία;

Αλµα 40% σε επενδύσεις στις κατοικίες το 2023

Μεγάλες αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Όλα τα νέα μέτρα του 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News