Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bill Gates: Πώς συνδέει τις δαπάνες για την υγεία με την κλιματική αλλαγή

Bill Gates: Πώς συνδέει τις δαπάνες για την υγεία με την κλιματική αλλαγή

Ο Bill Gates πιστεύει ότι το «κλειδί» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, έναν τομέα που ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος ανησυχεί ότι οι κυβερνήσεις παραμελούν. 

«Η παγκόσμια υγεία είναι λίγο εκτός ραντάρ αυτή τη στιγμή», δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξή του στο Bloomberg House στο Νταβός. «Αν θέλετε να ενδιαφερθείτε για τις επιπτώσεις του κλίματος τα επόμενα δέκα χρόνια, οπότε τα χρήματα θα είναι περιορισμένα, τότε οι δαπάνες για την υγεία θα πρέπει να αυξηθούν, όχι να μειωθούν».

Τη Δευτέρα, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, στο οποίο ο Gates είναι συμπρόεδρος, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία και τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης το 2024. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός και περιλαμβάνει προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων εμβολίων και φτηνών προμηθειών για τον περιορισμό της ελονοσίας, της πολιομυελίτιδας και των μητρικών θανάτων. 

Ο Gates κάλεσε τις χώρες να διαθέσουν το 0,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους για βοήθεια. 

Οι δαπάνες για την υγεία δεν έχουν «μόνο ανθρωπιστικά οφέλη», αλλά μεταφράζονται σε οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, δήλωσε ο Gates. «Καθώς κάνουμε τον κόσμο πιο υγιή, τότε είναι που η αύξηση του πληθυσμού φτάνει σε σταθερή κατάσταση».

Μαζί με την υγεία, ο Γκέιτς έχει υποστηρίξει εταιρείες κλιματικής τεχνολογίας μέσω του ταμείου του Breakthrough Energy Ventures. Είπε ότι είναι «αισιόδοξος» για την κατάσταση της χρηματοδότησης του κλίματος, ενα τομέα που προβλέπει ότι θα ενισχυθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς κάνεις networking με τον Al Gore και τον Bill Gates; Τα κόλπα όσων πηγαίνουν στο Νταβός

Bill Gates: H συνήθεια που τον βοήθησε να αλλάξει καριέρα μετά την αποχώρησή του από τη Microsoft

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News