Business & Finance Τρίτη 16/01/2024, 11:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Εφτασε να κάνει εκπτώσεις στην Κίνα

Apple: Εφτασε να κάνει εκπτώσεις στην Κίνα

Σε μία σπάνια -για τα δεδομένα της- κίνηση προχώρησε η Apple, κάνοντας ολιγοήμερες εκπτώσεις στα iPhone και άλλα προϊόντα της στην Κίνα, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά smartphone της Ασίας γίνεται πιο έντονος.

Ως μέρος μιας πώλησης που συνδέεται με την εκδήλωση της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, ο επίσημος κινεζικός ιστότοπος της Apple αναφέρει εκπτώσεις έως και 500 RMB (70 δολάρια) στην τελευταία σειρά iPhone. Άλλα κορυφαία προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Mac και iPad, θα έχουν επίσης έκπτωση έως και 800 RMB (112 δολάρια) και 400 RMB (56 δολάρια) αντίστοιχα, ως μέρος της προσφοράς, η οποία διαρκεί από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου.

Αν και οι τρίτοι πωλητές κατά καιρούς κάνουν έκπτωση σε προϊόντα Apple, η ίδια η εταιρεία πολύ σπάνια προχωρά σε προσφορές ή εκπτώσεις, γεγονός που αποτελεί μέρος της προσπάθειάς της να διατηρήσει μια κορυφαία εικόνα για τη μάρκα. 

Η κίνηση μείωσης των τιμών στο iPhone έρχεται λίγο περισσότερο από πέντε μήνες αφότου ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei κυκλοφόρησε το τελευταίο smartphone του, το Mate 60 Pro. Το smartphone της Huawei αγκαλιάστηκε με ανυπομονησία από τους Κινέζους καταναλωτές.

Την ίδια περίοδο που κυκλοφόρησε το smartphone της Huawei, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Κίνα είχε απαγορεύσει τη χρήση iPhone από αξιωματούχους της κεντρικής κυβέρνησης, επικαλούμενη ανώνυμα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Ένας εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης, ωστόσο, αργότερα αρνήθηκε ότι η Κίνα είχε εκδώσει νόμους ή κανόνες για την απαγόρευση της χρήσης iPhone.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι εδώ και πολύ καιρό μια βασική αγορά για τον κατασκευαστή iPhone, με περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων της Apple πέρυσι να προέρχεται από αυτή.

Οι πωλήσεις για το iPhone 15 μειώθηκαν κατά 4,5% στην Κίνα σε σύγκριση με τις πωλήσεις του iPhone 14 τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα, η Jefferies Research σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες είπε ότι οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 30% την πρώτη εβδομάδα του έτους, ανέφερε το Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Κλείνει ομάδα AI 121 ατόμων στο Σαν Ντιέγκο στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης

Η Microsoft είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο- Ξεπέρασε την Apple

Η Apple ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει το Vision Pro

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News