Business & Finance Κυριακή 14/01/2024, 18:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nvidia: Με αύξηση κερδών 240% το 2023 και το ισχυρότερο ξεκίνημα όλων των εποχών για το 2024

Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης έχει προσθέσει περίπου 128 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, μετά από άνοδο περίπου 10% αυτόν τον μήνα, μια άνευ προηγουμένου αύξηση της αξίας στις πρώτες εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους για την εταιρεία.

Nvidia: Με αύξηση κερδών 240% το 2023 και το ισχυρότερο ξεκίνημα όλων των εποχών για το 2024

Η Nvidia Corp. έχει κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα έτους όλων των εποχών σύμφωνα με το Bloomberg, διατηρώντας ένα καταιγιστικό ράλι που είδε τις μετοχές της να κερδίζουν σχεδόν 240% το 2023. 

Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης έχει προσθέσει περίπου 128 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, μετά από άνοδο περίπου 10% αυτόν τον μήνα, μια άνευ προηγουμένου αύξηση της αξίας στις πρώτες εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους για την εταιρεία.

Είναι μια ευλογία για τους ταύρους της Nvidia και σηματοδοτεί ότι η τάση της τεχνητής νοημοσύνης εξακολουθεί να έχει δυναμική, τουλάχιστον για την εταιρεία η οποία θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους αρχικούς νικητές. Η Nvidia φέτος ξεπερνάει εύκολα την ευρύτερη αγορά και τις υπόλοιπες από τις αποκαλούμενες Magnificent Seven megacap τεχνολογικές μετοχές. Αυτό την καθιστά ένα σημαντικό φωτεινό σημείο καθώς ο δείκτης S&P 500 έχει σταματήσει κοντά σε υψηλά ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τα εταιρικά κέρδη και το χρονοδιάγραμμα των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Από τη δική μου άποψη, η Nvidia είναι η καλύτερη της κατηγορίας», δήλωσε η Shana Sissel, διευθύνουσα σύμβουλος της Banrion Capital Management LLC, προσθέτοντας ότι είναι κυρίαρχη στην αγορά της, έχει ισχυρές πελατειακές σχέσεις και αναπτύσσεται γρήγορα. «Είναι δύσκολο να βρει κανείς πολλά κενά στην ιστορία της».

Nvidia: Με αύξηση κερδών 240% το 2023 και το ισχυρότερο ξεκίνημα όλων των εποχών για το 2024-1

 

Η Nvidia είχε καλύτερο ξεκίνημα σε ποσοστιαία βάση πέρυσι, για να ξεκινήσει το ράλι ρεκόρ της. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτά τα κέρδη ήρθαν αφού η μετοχή έχασε τη μισή της αξία το 2022. Για τους επόμενους 12 μήνες, οι αναλυτές που καλύπτουν την Nvidia έχουν μέση τιμή-στόχο σχεδόν 650 δολάρια, υποδεικνύοντας περίπου 19% περιθώριο ανόδου για μια εταιρεία που έχει πλέον κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Η εμπορική έκθεση CES αυτό το μήνα εδραίωσε την εμπιστοσύνη των υποστηρικτών των μετοχών της Nvidia. Η εταιρεία ανακοίνωσε τρία νέα τσιπ γραφικών για επιτραπέζιους υπολογιστές που θα επιτρέψουν στους χρήστες υπολογιστών να κάνουν καλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε προσωπικά μέσα. Οι μετοχές έλαβαν επίσης ώθηση την περασμένη εβδομάδα όταν η οικονομική διευθύντρια Colette Kress επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του διευθύνοντος συμβούλου Jensen Huang ότι η εταιρεία αναμένει ότι μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται μέχρι το ημερολογιακό έτος 2025.

«Η NVDA εξέφρασε έναν τόνο εμπιστοσύνης όσον αφορά την τελική ζήτηση και επισήμανε την αύξηση της προσφοράς σε κάθε τρίμηνο φέτος», έγραψαν οι αναλυτές της Piper Sandler & Co. με επικεφαλής τον Harsh V. Kumar σε υπόμνημα με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, αναφερόμενοι σε συνάντηση με τη διοίκηση στη CES. «Για εμάς, αυτό υποδηλώνει υψηλή πεποίθηση όσον αφορά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο και τα πρότυπα παραγγελιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερολογιακής περιόδου 2024».

Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου τον επόμενο μήνα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 230% την περίοδο αυτή μετά από ένα άλμα περίπου 206% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τεχνολογικές εταιρείες: Ποδαρικό στο 2024 με μαζικές απολύσεις

Η οικογένεια πίσω από τη Samsung πουλάει μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων

Qualcomm: Αισιόδοξα μηνύματα από τη στροφή σε τσιπ αυτοκινήτων – Αναμένει πωλήσεις 4 δισ. δολ. έως το 2026

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News