Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 21:25
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Qualcomm: Αισιόδοξα μηνύματα από τη στροφή σε τσιπ αυτοκινήτων – Αναμένει πωλήσεις 4 δισ. δολ. έως το 2026

Qualcomm: Αισιόδοξα μηνύματα από τη στροφή σε τσιπ αυτοκινήτων – Αναμένει πωλήσεις 4 δισ. δολ. έως το 2026

Δικαιώνεται, όπως άλλα δείχνουν, η απόφαση της Qualcomm Inc. να στραφεί στα τσιπ αυτοκινήτων καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις πωλήσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cristiano Amon, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης της εταιρείας από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων.

Η παραγωγός τσιπ και κορυφαίος πωλητής επεξεργαστών για smartphones, έχει δηλώσει ότι θα έχει πωλήσεις περίπου 4 δισ. δολαρίων από τη μονάδα αυτοκινήτων της μέχρι το 2026 -με τα έσοδα να αυξάνονται στα 9 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

«Νομίζω ότι είμαστε μπροστά από αυτούς τους στόχους», δήλωσε ο Amon σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκθεσης CES στο Λας Βέγκας.

Η διαφοροποίηση των πηγών εσόδων αποτέλεσε βασικό μέρος της θητείας του Amon ως διευθύνοντος συμβούλου από τότε που ανέλαβε τη θέση τον Ιούνιο του 2021. Η εταιρεία πωλεί περισσότερα τσιπ για τον χειρισμό λειτουργιών οδήγησης και ψυχαγωγίας στα οχήματα, καθώς και επεξεργαστές για τα πάντα, από προσωπικούς υπολογιστές έως ακουστικά. Η ελπίδα είναι να διατηρήσει την ανάπτυξη καθώς η αγορά των smartphone φαίνεται να φτάνει στο απόγειό της.

Οι μετοχές της Qualcomm κέρδισαν έως και 1,4% στα 140,95 δολάρια την Τρίτη, σημειώνοντας αύξηση κατά 32% από πέρυσι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News