Business & Finance Πέμπτη 11/01/2024, 15:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Οι δύο απαιτήσεις των νέων -σε ηλικία- διευθυντών για να γυρίσουν πίσω στο γραφείο 

Βρετανία: Οι δύο απαιτήσεις των νέων -σε ηλικία- διευθυντών για να γυρίσουν πίσω στο γραφείο 

Να αυξηθούν οι χρηματικές απολαβές τους και να έχουν δωρεάν γεύματα, θέλουν οι νεότεροι διευθυντές του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επιστρέψουν στο γραφείο όλες τις μέρες της εβδομάδας, όπως δείχνει νέα έρευνα. 

Αναλυτικότερα, οι μισοί διευθυντές (49%) ηλικίας κάτω των 35 ετών δήλωσαν ότι θα ήθελαν αύξηση μισθού για να εργάζονται δια ζώσης πέντε ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Chartered Management Institute του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρόμοιες μισθολογικές απαιτήσεις έχει σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των διευθυντών ηλικίας 35-54 ετών και το ένα πέμπτο (19%) των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών.
Η πλειοψηφία (55%) θα ζητούσε αύξηση μισθού 1-10%, ενώ τα δύο πέμπτα (43%) δήλωσαν ότι θα περίμεναν περισσότερα από αυτό.

Τα νεότερα διευθυντικά στελέχη ήταν επίσης πιο πιθανό να σταματήσουν να εργάζονται από το σπίτι, επειδή στο γραφείο θα υπάρχουν διάφορα προνόμια, όπως δωρεάν γεύματα και επιδοτήσεις για ταξίδια, με το 42% να επιθυμεί τέτοια κίνητρα.

Συνολικά, ωστόσο, το ευέλικτο ωράριο ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για τους διευθυντές του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 40% όλων των διευθυντών να αναζητούν τέτοια ευελιξία.

Περίπου ένας στους 10 (13%) διευθυντές δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο για να επιστρέψει στο γραφείο όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνα 1.035 διευθυντών σε όλη τη χώρα, τα δύο τρίτα (68%) των οποίων ανέφεραν ότι εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς.

Πάνω από τα μισά διευθυντικά στελέχη (53%) ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται από το σπίτι περίπου 1-4 μέρες ανά εβδομάδα, ενώ το ένα τέταρτο (26%) δήλωσε ότι εργάζεται μόνο από το γραφείο.

Με βάση το μέγεθος της εταιρείας, εκείνοι σε μεγάλους οργανισμούς ήταν πιο πιθανό από εκείνους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναφέρουν ότι εργάζονται από το σπίτι μεταξύ μίας και τεσσάρων ημερών την εβδομάδα (59% έναντι 36%).

Παράλληλα όπως έδειξε η έρευνα, είναι πιο πιθανό να αναμένεται από όσους παίρνουν χαμηλότερους μισθούς, να πηγαίνουν στο γραφείο όλες τις μέρες της εβδομάδας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Χάσμα εργαζομένων-εργοδοτών: Ποιες είναι οι προτεραιότητές τους

Πώς να μην μισείτε τη νέα σας δουλειά 

Με τι θα ασχολούμαστε όταν έρθει το τέλος της εργασίας; 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News