Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 07:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς να μην μισείτε τη νέα σας δουλειά 

Πώς να μην μισείτε τη νέα σας δουλειά 

Εάν σχεδιάζετε να βρείτε μια νέα δουλειά το 2024, το πιθανότερο είναι να θέλετε να πάτε κάπου με υψηλότερη αμοιβή, περισσότερες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αλλά καθώς αναζητάτε τα θετικά σε μια πιθανή νέα δουλειά, ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη και τα μειονεκτήματα.

Ειδικότερα, σκεφτείτε ποιες πτυχές δεν σας αρέσουν στην τρέχουσα δουλειά σας και γιατί φεύγετε. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικά αρνητικό, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή πρακτική για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε σε κάτι καινούργιο με τα ίδια προβλήματα που έχετε και τώρα, λέει ο Tom Gimbel, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας προσωπικού LaSalle Network.

«Νομίζω ότι, πολύ συχνά, οι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτό που τους αρέσει» για μια νέα ευκαιρία, λέει ο Gimbel. Αλλά οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τις δουλειές τους λόγω του τι τους άρεσε στην αρχή, προσθέτει. «Φεύγετε από μια δουλειά επειδή δεν είστε καλοί ή η εταιρεία σας αναθέτει να κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσουν. Και νομίζω ότι πρέπει να είστε ρεαλιστές».

Η έκκληση του Gimbel για ρεαλισμό έρχεται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι εξετάζουν πώς ταιριάζει η εργασία με την προσωπική τους ζωή και υποστηρίζουν ότι είναι περισσότερο δυστυχισμένοι από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια.

Για αυτό θα μπορούσαν να ευθύνονται εν μέρει οι υψηλές προσδοκίες υπογραμμίζει ο Gimbel: «Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο όπου οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι πρέπει να αγαπούν κάθε μέρος της δουλειάς τους. Και αυτό είναι τρελό. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που αγαπάμε 100%».

Αντίθετα, ο Gimbel σημειώνει ότι είναι μια έξυπνη κίνηση να «είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για αυτό που δεν σας αρέσει», ώστε να ξέρετε τι μπορείτε να αποφύγετε.

Προτείνει επίσης να σκεφτείτε πώς μπορείτε να λύσετε προβλήματα γύρω από συνθήκες που δεν είναι ιδανικές, όπως η διαχείριση ενός προϊσταμένου ή η εκμάθηση μιας δεξιότητας για να διευκολύνετε τη δουλειά σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν εμφανιστούν στον επόμενο ρόλο σας, θα μπορείτε πιο εύκολα να τους αντιμετωπίσετε.

Τέλος, ο Gimbel λέει, «το κύριο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούν οι άνθρωποι είναι αν θέλουν δουλειά ή καριέρα; Θέλουν να κάνουν όσο λιγότερα μπορούν και να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν; Ή θέλουν να εξελιχθούν σε αυτό που κάνουν;».

Και τα δύο είναι τέλεια, τονίζει ο Gimbel: «Η υπόθεση ότι όλοι θέλουν να αναπτυχθούν και να μάθουν, είναι ανακριβής». Για πολλούς ανθρώπους, μια δουλειά είναι λιγότερο επάγγελμα και περισσότερο ένας τρόπος για να πληρώνουν τους λογαριασμούς, προσθέτει.

Αλλά είναι σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό για τον εαυτό σας προτού ξεκινήσετε μια νέα αναζήτηση εργασίας, προσθέτει. «Αν δεν είστε διατεθειμένοι να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις ειλικρινά», λέει, «βάζετε τον εαυτό σας σε μία θέση να αποτύχει σε όποια δουλειά κι αν αναλάβετε».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Μετά τη Μεγάλη Παραίτηση, η Μεγάλη Παραμονή: Το να παραιτείσαι δεν είναι πια cool 

Θέλετε να πάρετε τη δουλειά; Μεταμορφωθείτε στο στερεότυπο 

Με τι θα ασχολούμαστε όταν έρθει το τέλος της εργασίας; 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News