Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 18:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ταχύτερες προσλήψεις προχωρούν οι εταιρείες με τηλεργασία 

Σε ταχύτερες προσλήψεις προχωρούν οι εταιρείες με τηλεργασία 

Οι εταιρείες με ευέλικτη πολιτική εργασίας προσλαμβάνουν ταχύτερα από εκείνες που έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν σε καθημερινή βάση στο γραφείο.

Νέα έρευνα από την Scoop Technologies Inc., η οποία συμβουλεύει τους οργανισμούς για το πώς να συντονίζουν το προσωπικό που εργάζεται υβριδικά, συνέκρινε την αύξηση του αριθμού προσωπικού σε 3.600 εταιρείες που είχαν ευέλικτη, υβριδική και αποκλειστικά εντός γραφείου πολιτική εργασίας. Διαπίστωσε ότι οι εταιρείες με ευέλικτα μοντέλα -είτε τελείως, είτε υβριδικά- πρόσθεσαν εργαζομένους στις ομάδες τους σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνες που είχαν υιοθετήσει την πλήρη επιστροφή στο γραφείο κατά την περίοδο Μαρτίου έως Μαΐου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Οι εταιρείες αναπτύσσονται πιο γρήγορα όταν προσφέρουν ευελιξία, επειδή οι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιασμένοι να δουλέψουν για αυτές», δήλωσε ο Rob Sadow, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Scoop. Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κατατάσσουν την ευελιξία ως τον δεύτερο πιο σημαντικό παράγοντα μετά τον μισθό τους, όσον αφορά την ικανοποίηση στο χώρο εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η σταθερή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από τη συσσώρευση ταλέντων σε ευέλικτες εταιρείες, πρόσθεσε.

Η έρευνα βρήκε επίσης μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των ημερών που απαιτούνται στο γραφείο την εβδομάδα και της αύξησης του εργατικού δυναμικού. Οι εταιρείες με κανόνες για μια μέρα την εβδομάδα αύξησαν το προσωπικό κατά σχεδόν 5% το περασμένο έτος, σε σύγκριση με 2,6% στις επιχειρήσεις με απαίτηση εργασίας από κοντά, όλη την εβδομάδα.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να βαδίζουν πολύ προσεκτικά γύρω από την επέκταση των απαιτήσεων που έχουν από τους εργαζομένους για να είναι στο γραφείο πάνω από τρεις ημέρες, επειδή εκεί αρχίζουμε να βλέπουμε έναν αρκετά σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα αύξησης του αριθμού των εργαζομένων», δήλωσε ο Sadow. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

McKinsey: Η τηλεργασία μειώνει την αξία των γραφείων κατά 800 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Οι άνδρες επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους πιο γρήγορα από τις γυναίκες

Πώς στέλνω email και τι φοράω στο γραφείο: Η νέα γενιά χρειάζεται μαθήματα για τα αυτονόητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News