Business & Finance Πέμπτη 29/06/2023, 20:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Μία νίκη του ΡΡ θα έφερνε δημοσιονομική πειθαρχία στην Ισπανία

UBS: Μία νίκη του ΡΡ θα έφερνε δημοσιονομική πειθαρχία στην Ισπανία

Μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) πιθανότατα θα θεσπίσει περικοπές στους φόρους εισοδήματος και των επιχειρήσεων, ενώ θα επικεντρωνόταν στον έλεγχο του προϋπολογισμού, στην περίπτωση που αναδειχθεί νικητής στις ισπανικές γενικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με οικονομολόγους και αναλυτές της UBS Group.

Μια κυβέρνηση του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος που θα υποστηρίζεται δυνητικά από το δεξιό κόμμα Vox θα λάμβανε επίσης μέτρα για την ενίσχυση των κεφαλαιουχικών δαπανών και της παραγωγικότητας, παρατείνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής των πυρηνικών σταθμών, όπως εκτιμούν αναλυτές, όπως οι Bosco Ojeda και Ignacio Cerezo και ο οικονομολόγος Reinhard Cluse.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ηγέτης του PP Alberto Nunez Feijoo είναι σε θέση να νικήσει τον σημερινό σοσιαλιστή πρωθυπουργό Pedro Sanchez στις εκλογές, αλλά θα χρειαζόταν την υποστήριξη του Vox για να κυβερνήσει.

Η Ισπανία είναι ήδη μια από τις πιο προτιμώμενες ευρωπαϊκές χώρες της UBS από την άποψη της ανάλυσης μετοχών, είπαν. Η αγορά θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω υποστήριξη εάν μια κυβέρνηση του ΡΡ μειώσει τους φόρους.

Για μεμονωμένες μετοχές, βλέπουν καλές ευκαιρίες για τράπεζες, όπως η CaixaBank και η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως η Endesa SA και η Iberdrola.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News