ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tom Mason (Stability AI): Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ευλογία

Tom Mason (Stability AI): Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ευλογία

Στο στάδιο της πλήρους εφαρμογής αναμένεται να περιέλθει τη φετινή χρονιά η Τεχνητή Νοημοσύνη της οποίας τα οφέλη συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο οι άνθρωποι, όπως αναφέρει στο moneyreview.gr ο Tom Mason, Επικεφαλής Τεχνολογίας της εταιρείας Stability AI που θα βρεθεί στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιανουαρίου για να δώσει το «παρών» στο 1ο MIT Technology Review «EmTech Europe» στην Ελλάδα.

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) επιτρέπει την παραγωγή περιεχομένου, όπως κειμένου, εικόνας, ήχου και δεδομένων, κάνοντας χρήση γλωσσικών μοντέλων, δηλαδή προγραμμάτων υπολογιστών επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. Θα μπορούσε όμως, να χαρακτηρίσει κάποιος την Τεχνητή Νοημοσύνη  ευλογία ή κατάρα;

«Εάν θα έπρεπε να διαλέξω κάτι από τα δύο, θα έλεγα, χωρίς δεύτερη σκέψη ότι πρόκειται για ευλογία» απαντά ο Mason. «Μέχρι πρόσφατα, βέβαια, ήμασταν στην αρχή του ταξιδιού. Πέρυσι είχαμε την άνοδο και την άνθιση των δυνατοτήτων του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης (σ.σ.: προγράμματος που βάσει αλγορίθμων οδηγείται σε λογικά συμπεράσματα ή δημιουργεί επαναλαμβανόμενα μοτίβα). Το 2024 θα είναι η χρονιά των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους, για να γίνουν πιο παραγωγικοί και για να επινοήσουν ιδέες ταχύτερα. Αντιμετωπίζουν δηλαδή, την Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο. Προφανώς είναι τόσο ισχυρή η συγκεκριμένη τεχνολογία που οι άνθρωποι τη συσχετίζουν με ενδεχόμενες απειλές» σχολιάζει το στέλεχος της Stability AI.  

Ο ίδιος τονίζει ότι η παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για όσους επιθυμούν να είναι πιο δημιουργικοί. «Πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν στους κλάδους των μέσων ενημέρωσης, της οπτικοακουστικής παραγωγής, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ, της τηλεόρασης και αντίστοιχων δημιουργικών τομέων» προσθέτει. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ολόκληρη καινούργια βιομηχανία που ανθίζει αυτή τη στιγμή κι έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία πλατφορμών και λύσεων που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Για παράδειγμα, η εταιρεία μας δίνει έμφαση στη δημιουργία μοντέλων για την παραγωγή φωτογραφίας, ήχου, βίντεο και γλώσσας προγραμματισμού. Την τεχνολογία που δημιουργούμε χρησιμοποιούν εκατοντάδες πελάτες μας για να χτίσουν API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) ή σειρά εφαρμογών. Φανταστείτε ότι πέρυσι εφαρμογές με διαφορετικά αντικείμενα, που βασίστηκαν στο εργαλείο AI “Stable diffusion”, εντάχθηκαν στις δέκα πιο δημοφιλείς των online καταστημάτων. Είναι φανερό ότι δημιουργούνται νέες προοπτικές» τονίζει ο Tom Mason.

Εξασφαλίστε εδώ το εισιτήριό σας για το 1ο MIT Technology Review «EmTech Europe» στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

OpenAI: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το ηλεκτρονικό κατάστημα με custom εκδόσεις του ChatGPT

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η τάση της δεκαετίας – Τζίρος 420 δισ. έως το 2027

NYT: Μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News