Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 13:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Klarna: Αποτρέπει απεργία και οι φήμες για εισαγωγή στο χρηματιστήριο φουντώνουν 

Klarna: Αποτρέπει απεργία και οι φήμες για εισαγωγή στο χρηματιστήριο φουντώνουν 

Η σουηδική εταιρεία fintech που παρέχει διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και είναι γνωστή για το πρόγραμμα buy-now-pay-later, Klarna Bank AB, απέτρεψε την απεργία ορισμένων υπαλλήλων της μετά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με την Ένωση Χρηματοοικονομικού Τομέα της Σουηδίας.

Η συμφωνία υπεγράφη το βράδυ της Παρασκευής, περίπου μία εβδομάδα αφότου δύο εργατικά συνδικάτα — Engineers of Sweden και Unionen — απείλησαν να απεργήσουν στις 7 Νοεμβρίου εάν τα μέρη δεν καταφέρουν να βρουν κοινό τόπο. Η νέα συμφωνία αφορά τους εργαζομένους της Klarna στη Σουηδία, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Klarna, Sebastian Siemiatkowski, ήταν ένθερμος αντίπαλος ενάντια στα εργατικά συνδικάτα στην εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη. Ωστόσο ο Siemiatkowski είπε ότι είναι χαρούμενος που έκλεισε μια συμφωνία που εξασφαλίζει λειτουργική ευελιξία για την Klarna και τους υπαλλήλους της.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η Klarna ετοιμάζει μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο τους επόμενους μήνες με αποτίμηση άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε ότι ίδρυσε μια νέα βρετανική εταιρεία χαρτοφυλακίου, μια κίνηση που μπορεί να είναι το τελευταίο βήμα σε μια μακρά διαδικασία για τη δημοσιοποίηση της εταιρείας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Klarna: Ετοιμάζεται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο και ιδρύει εταιρεία holding στη Βρετανία

Οι Έλληνες στρέφονται πλέον στις ψηφιακές πληρωμές – Πρώτη προτίμηση η χρεωστική κάρτα

Βουτιά στις επενδύσεις σε fintech το 2022 – Γιατί η εικόνα παραμένει θετική

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News