Business & Finance Σάββατο 4/11/2023, 15:49
BUSINESS & FINANCE

Klarna: Ετοιμάζεται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο και ιδρύει εταιρεία holding στη Βρετανία

Klarna: Ετοιμάζεται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο και ιδρύει εταιρεία holding στη Βρετανία

Η Klarna δημιουργεί μια νέα βρετανική εταιρεία συμμετοχών, ξεκινώντας τις προπαρασκευαστικές εργασίες για μια ενδεχόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία buy-now-pay-later έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την αναδιάρθρωση της νομικής οντότητας για τη δημιουργία της εταιρείας holding, η οποία απαιτεί την έγκριση των μετόχων και είναι «ένα σημαντικό πρώιμο βήμα σε ένα ταξίδι προς μια ενδεχόμενη IPO», αναφέρεται σε εσωτερικό μήνυμα.

Η σύσταση της εταιρείας είναι μια διοικητική αλλαγή που βρίσκεται στα σκαριά για περισσότερους από 12 μήνες και «δεν επηρεάζει τους ρόλους κανενός, ούτε τις σουηδικές δραστηριότητες της Klarna», προστίθεται στο ίδιο μήνυμα.

Η Klarna Holding θα παρακολουθείται από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Σουηδίας και θα συνεχίσει να κατέχει σουηδική τραπεζική άδεια. Η οντότητα θα είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Klarna θα μπορούσε να είναι έτοιμη για αρχική δημόσια προσφορά εντός μηνών, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, με αποτίμηση άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε νωρίτερα το Sky News. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει πού θα εισαγάγει τις μετοχές της.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News