Business & Finance Παρασκευή 22/09/2023, 17:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατηγορείται για διαφθορά ο Robert Menendez

Κατηγορείται για διαφθορά ο Robert Menendez

Για διαφθορά σε σχέση με επιχειρηματίες από το Νιου Τζέρσεϊ κατηγορείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Robert Menendez και η σύζυγός του. 

Ο Menendez και η σύζυγός του κατηγορούνται, συγκεκριμένα, ότι την περίοδο μεταξύ 2018 και 2022 έλαβαν δώρα συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τρεις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους αξιοποιώντας την πολιτική επιρροή του Μενέντεζ.  

Κατηγορείται για διαφθορά ο Robert Menendez-1
φωτ. AP

Η παραπομπή πρόκειται για αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και γίνεται έξι χρόνια μετά τη δίκη του για σχετικές κατηγορίες διαφθοράς. 

Στο κατηγορητήριο των 39 σελίδων αναφέρεται ο Robert Menendez, η 56χρονη σύζυγός του Nadine και ο Fred Daibes, εμβληματική φιγούρα στον τομέα του real estate του Νιου Τζέρσεϊ. Επίσης, αναφέρονται ο Wael Hana, επί χρόνια φίλος του Γερουσιαστή, ο οποίος ίδρυσε μία επιχείρηση πιστοποίησης χαλάλ στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς και ο επιχειρηματίας Jose Uribe.

Οι δωροδοκίες φέρεται να περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για «χαμηλή ή καθόλου δουλειά», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News