Business & Finance Παρασκευή 22/09/2023, 09:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Facebook άλλαξε λογότυπο και κανείς δεν το κατάλαβε

To Facebook άλλαξε λογότυπο και κανείς δεν το κατάλαβε

Με μία ανάρτηση 1.600 λέξεων στο blog της, η Meta περιγράφει τη λογική πίσω από την ανανέωση του λογοτύπου του Facebook. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σχέδιο είναι «πιο τολμηρό, ηλεκτρικό και αιώνιο». Οι περισσότεροι, πάντως, βλέπουν απλά μία ελαφρώς βαθύτερη απόχρωση του μπλε.

To Facebook άλλαξε λογότυπο και κανείς δεν το κατάλαβε-1

Η Meta ανακοίνωσε επίσης στην ίδια ανάρτηση ότι ανανέωσε και τα emoji της, για να «δείχνουν πιο πολυδιάστατα και περισσότερο συναίσθημα», ενώ υιοθετεί μια πιο δυναμική χρωματική παλέτα με γαλάζιο, μπλε του ουρανού, μπλε σκούρο και μπλε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες των social media έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι αλλαγές δεν μοιάζουν και τόσο με μια ριζοσπαστική καινοτομία.

Ασφαλώς, η αλλαγή του logo του Facebook δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μετονομασία του Twitter σε X ή της ίδιας της εταιρείας του Mark Zuckerberg από Facebook σε Meta.

Το βέβαιο είναι ότι το Facebook δεν απασχολεί πια όπως παλιά. Μια μελέτη του Pew Research Center του 2022 έδειξε ότι η απήχηση του Facebook μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ μειώνεται από το 2014. Οι ηλικίες αυτές πλέον συρρέουν σε πλατφόρμες όπως το TikTok, το Snapchat και το Instagram.

Και παρότι το Facebook ανακοίνωσε μαζί με τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά του ότι περίπου το 40% του πληθυσμού της γης – ή περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι – χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κάθε μήνα, η αύξηση των μηνιαίων ενεργών χρηστών του φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι», σύμφωνα με το Business Insider.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία απέκτησε μόνο ένα εκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ έχασε 2 εκατομμύρια στην Ευρώπη.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Πέθαναν τα social media; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πλέον κοινωνικά

Βόμβα από Elon Musk: Θέλει να βάλει συνδρομή για όλους τους χρήστες του X

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που κατήργησε το πουλάκι του Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News