Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 15:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δίψα των καταναλωτών αυξάνει τις προοπτικές της Coca-Cola

Η δίψα των καταναλωτών αυξάνει τις προοπτικές της Coca-Cola

Η Coca-Cola Co. αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος αφού τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου έδειξαν συνεχή δυναμική και προθυμία των καταναλωτών να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για να ξεδιψάσουν με τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα αθλητικά ποτά της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα αναμένει τώρα αύξηση των οργανικών εσόδων για ολόκληρο το έτος κατά 8% έως 9%, από 7% σε 8% προηγουμένως. Τα προσαρμοσμένα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 5% σε 6%. Η Coca-Cola δήλωσε τον Απρίλιο ότι αναμένει συγκρίσιμη αύξηση κερδών 4% έως 5% για το έτος. 

«Είμαστε αποτελεσματικοί σε τοπικό επίπεδο, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία σε παγκόσμιο επίπεδο,» δήλωσε ο James Quincey, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα οργανικά έσοδα δεύτερου τριμήνου, εξαιρουμένου του αντίκτυπου των νομισματικών μεταβολών και εξαγορών, αυξήθηκαν κατά 11% το τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 8,6%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη 78 σεντς ανά μετοχή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg για 72 σεντς.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα – Πρέπει να κόψετε την Coca Cola Light;

Η γκάφα μιας πολυεθνικής: Όταν ο κόσμος ξεσηκώθηκε κατά της Coca Cola

Coca-Cola HBC: Αναβαθμίζει τον στόχο για τα κέρδη φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News