Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 14:22
BUSINESS & FINANCE

PepsiCo: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα – Αύξηση τιμών 16%

Εσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε η PepsiCo την Τρίτη, παρότι η κερδοφορία υποχώρησε

PepsiCo: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα – Αύξηση τιμών 16%

Εσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε PepsiCo την Τρίτη, παρότι η κερδοφορία της υποχώρησε σημαντικά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών ανήλθαν σε 1,93 δισ. δολάρια ή 1,4 δολ. ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, σημαντικά μειωμένα από τα 4,261 δισ. ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή στο ίδιο διάστημα πέρυσι, αλλά πάνω από την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,38 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 17,48 δισ. δολάρια έναντι 16,2 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 17,23 δισ. δολαρίων. Σημειωτέον ότι η PepsiCo κατέγραψε μέση αύξηση τιμών της τάξης του 16% ενώ ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε 2% σε ετήσιο επίπεδο.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 8% έναντι αύξησης 6% στο προηγούμενο guidance. Ακόμα, αναμένει ετήσια καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 7,27 δολάρια έναντι 7,20 δολαρίων πριν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία έθεσε επίσης στόχο να σχεδιάσει το 100% των συσκευασιών της ώστε να είναι ανακυκλώσιμες, βιοδιασπώμενες ή επαναχρησιμοποιήσιμες έως το 2025. «Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολα, αλλά αυτό που θα σας έλεγα είναι ότι είμαστε πλήρως προσηλωμένοι σε αυτό», δήλωσε τότε ο CEO της PepsiCo Foods της Β. Αμερικής, Steven Williams.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τα κέρδη της Coca-Cola ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News