Business & Finance Δευτέρα 10/07/2023, 16:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Foxconn αποσύρεται από την κατασκευή εργοστασίου ημιαγωγών στην Ινδία

Η ταϊβανέζικη Foxconn ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κοινοπραξία κατασκευής ημιαγωγών, αξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον ινδικό όμιλο Vedanta

Η Foxconn αποσύρεται από την κατασκευή εργοστασίου ημιαγωγών στην Ινδία

Η ταϊβανέζικη Foxconn ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κοινοπραξία κατασκευής ημιαγωγών, αξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον ινδικό όμιλο Vedanta.

Σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε τη Δευτέρα, η εταιρεία από την Ταϊβάν αναφέρε πως έκρινε «ότι δεν θα προχωρήσει στο κοινό εγχείρημα με την Vedanta», χωρίς να εξηγεί τους λόγους της υπαναχώρησης.

Το 2022, η Foxconn και η ινδική Vedanta υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ημιαγωγών και οθονών στην πολιτεία Γκουτζαράτ, την πατρίδα του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

Ο Ινδός πρωθυπουργός έχει καταστήσει την παραγωγή μικροτσίπ κορυφαία προτεραιότητα στην οικονομική στρατηγική της χώρας, επιδιώκοντας μια «νέα εποχή» στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών.  

Σημειώνεται ότι η Foxconn έγινε ευρέως γνωστή από την εμπλοκή της στην συναρμολόγηση των συσκευών iPhone και άλλων προϊόντων της Apple, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί στα τσιπ για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της.  

Η Foxconn δήλωσε ότι είχε συνεργαστεί με τη Vedanta για περισσότερο από ένα χρόνο για να φέρει «μια σπουδαία ιδέα για ημιαγωγούς στην πραγματικότητα», αλλά αποφάσισαν αμοιβαία να τερματίσουν την κοινοπραξία και θα αφαιρέσει το όνομά της από αυτό που τώρα είναι μια πλήρως ελεγχόμενη οντότητα της Vedanta.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Τζακ Μα

Κίνα: Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στους νέους λόγω της σχολικής πίεσης

Εξαγορά της εταιρείας ημιαγωγών JSR έναντι 6,3 δισ. δολ. από Fund υποστηριζόμενο από την ιαπωνική κυβέρνηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News