Business & Finance Παρασκευή 7/07/2023, 17:34
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Τζακ Μα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε εταιρεία διαδικτύου στην Κίνα

Κίνα: Πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Τζακ Μα

Πρόστιμο ύψους 7,12 δισεκατομμυρίων γουάν (984 εκατ. δολάρια) επέβαλαν οι κινεζικές αρχές στην Ant Group του Τζακ Μα για παραβίαση νόμων σχετικά με την προστασία των καταναλωτών και την εταιρική διακυβέρνηση. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε εταιρεία διαδικτύου στην Κίνα, ενώ, με αυτή την ποινή ολοκληρώνεται μια πολυετής ρυθμιστική αναθεώρηση της εταιρείας fintech, αναφέρει το Reuters.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η οποία έχει καθοδηγήσει την αναμόρφωση της Ant μετά τη ματαίωση της δημόσιας εγγραφής της αξίας 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2020, ανακοίνωσε την ποινή σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της.

Ιδρυθείσα από τον δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, η Ant Group αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία πληρωμών, τον καταναλωτικό δανεισμό και τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. Στα μέσα του 2020, πριν από την απόσυρση της δημόσιας εγγραφής της, εκτιμήθηκε από ορισμένους επενδυτές σε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τον Απρίλιο του 2021, η Ant υποβάλλεται επισήμως σε μια σαρωτική επιχειρηματική αναδιάρθρωση, η οποία περιλαμβάνει τη μετατροπή της σε χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών. Στόχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας είναι να τηνυποβάλει σε κανόνες και κεφαλαιακές απαιτήσεις παρόμοιες με εκείνες των τραπεζών.

Η ποινή θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για την εταιρεία fintech να εξασφαλίσει άδεια χρηματοπιστωτικής εταιρείας χαρτοφυλακίου, να επιδιώξει ανάπτυξη και να αναβιώσει τα σχέδιά της για το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Yellen: Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι μία κατάσταση όπου «ο νικητής τα παίρνει όλα»

Κίνα: Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στους νέους λόγω της σχολικής πίεσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News