Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 19:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πορεία για νέο υψηλό η Microsoft

Σε πορεία για νέο υψηλό η Microsoft

Σε τροχιά να κλείσει σε υψηλό ρεκόρ βρίσκεται η Microsoft Corp. και θα γίνει η τρίτη τεχνολογική εταιρεία μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά την Nvidia Corp. και την Apple Inc. που ανεβαίνει σε νέα ύψη φέτος, καθώς ο γίγαντας του λογισμικού τρέχει να εισαγάγει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στη σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών του.

Η εταιρεία σημείωσε άνοδο έως και 2,5% στα 345,81 δολάρια την Πέμπτη, πάνω από το υψηλό κλεισίματος των 343,11 δολαρίων που είχε επιτευχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2021. Το κέρδος επεκτείνει το ετήσιο ράλι της Microsoft στο 44%, μια κίνηση που έχει προσθέσει περίπου 773 δισ. δολάρια στην αγοραστική αξία της.

Σε πορεία για νέο υψηλό η Microsoft-1
Η Microsoft επιδιώκει να αναθεωρήσει ολόκληρη τη σειρά εφαρμογών Office, συμπεριλαμβανομένων των Excel, PowerPoint, Outlook και Word, με την τεχνολογία OpenAI. Η OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, έχει τροφοδοτήσει μεγάλο μέρος της φρενίτιδας με το εργαλείο ChatGPT, το οποίο έγινε viral τους τελευταίους μήνες και ανέδειξε τη δύναμη της τεχνολογίας chatbot. Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της OpenAI και τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Η ξαφνική κυριαρχία της Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη ανατρέπει τα δεδομένα στον τεχνολογικό κλάδο. Οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, όπως η Nvidia, έχουν επίσης επωφεληθεί από αυτό το εμπόριο AI. Η μετοχή της εταιρείας τσιπ σημείωσε άνοδο 192% φέτος, καθώς φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος ωφελημένος, καθώς οι εταιρείες σπεύδουν να ενσωματώσουν την AI στα προϊόντα τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μ. Kolanovic (JP Morgan): Αποφύγετε τις μετοχές, παρά το bull market

Συνεργασία KPMG- Microsoft για την κυκλοφορία νέων ψηφιακών λύσεων ESG

Microsoft: Φέρνει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI σε κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News