Business & Finance Τρίτη 13/06/2023, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AI: Πλατφόρμα που μετατρέπει το κείμενο σε βίντεο με avatars μαζεύει εκατομμύρια επενδύσεων

AI: Πλατφόρμα που μετατρέπει το κείμενο σε βίντεο με avatars μαζεύει εκατομμύρια επενδύσεων

Η Synthesia, μια πλατφόρμα ψηφιακών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν βίντεο που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, έχει συγκεντρώσει 90 εκατ. δολάρια από επενδυτές – συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού γίγαντα τσιπ Nvidia, είπε η εταιρεία αποκλειστικά στο CNBC.

Η επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε τα κεφάλαια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Accel, μία εταιρεία που είχε επενδύσει από τις πρώτες στο Facebook, το Slack και το Spotify. Η Nvidia μπήκε ως στρατηγικός επενδυτής, τοποθετώντας ένα άγνωστο χρηματικό ποσό. 

Η Synthesia ιδρύθηκε το 2017 από τους ερευνητές και επιχειρηματίες Victor Riparbelli, Matthias Niessner, Steffen Tjerrild και Lourdes Agapito και αναπτύσσει λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά avatar για να προσφέρουν εταιρικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο — ή ακόμα και κομπλιμέντα σε συναδέλφους σε περισσότερες από 120 διαφορετικές γλώσσες.

Ο απώτερος στόχος της είναι να εξαλείψει τις κάμερες, τα μικρόφωνα, τους ηθοποιούς, τις μακροσκελείς επεξεργασίες και άλλα κόστη από την επαγγελματική διαδικασία παραγωγής βίντεο. Για να το κάνει αυτό, η Synthesia δημιούργησε κινούμενα avatars που μοιάζουν και ακούγονται σαν άνθρωποι, αλλά δημιουργούνται από AI. Τα avatar βασίζονται σε πραγματικούς ηθοποιούς που μιλούν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη.

«Όταν σκεφτόμαστε τις δυνατότητες της εταιρείας και την αποτίμηση, σκεφτόμαστε τι μπορεί να αποφέρει, [και] στην περίπτωση της Synthesia, απλώς ξύνουμε την επιφάνεια,» είπε στο CNBC ο Philippe Botteri της Accel. 

Το Business Insider ανέφερε προηγουμένως ότι η Synthesia βρισκόταν σε συνομιλίες με επενδυτές για την άντληση μεταξύ 50 και 75 εκατ. δολαρίων σε νέα κεφάλαια σε αποτίμηση περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Η έκθεση δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή της Nvidia, ούτε ανέφερε το συνολικό ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκε.

Να σημειωθεί ότι η Synthesia είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτών με τεχνητή νοημοσύνη και επιχειρηματικό λογισμικό που μπορεί να μειώσει το κόστος ορισμένων επιχειρησιακών διαδικασιών. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τεχνητή νοημοσύνη, επενδυτικές αποφάσεις και ESG

Οι μηχανές είναι ήδη εδώ: 4.000 άτομα απολύθηκαν μόνο τον Μάιο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Τα chatbots κάνουν επενδύσεις: Πώς τα funds χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News