Business & Finance Παρασκευή 2/06/2023, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα chatbots κάνουν επενδύσεις: Πώς τα funds χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

Τα chatbots κάνουν επενδύσεις: Πώς τα funds χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη

Venture capital funds, private equity funds, καθώς και λογιστικές εταιρείες στρέφονται σε λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για να επιλέξουν στόχους εξαγορών και νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες αξίζει να επενδύσουν, εκτιμώντας πως η τεχνολογία μπορεί να τους δώσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους.

Ήδη, η KPMG, το hedge fund Coatue και η εταιρεία venture capital Headline έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τις επενδυτικές τους αποφάσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι για τις επιχειρηματικές συμφωνίες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης μιας εταιρείας, υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους έξι μήνες, που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του δημοφιλούς ChatGPT της OpenAI, ώθησε τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία για τον εντοπισμό ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών και στόχων εξαγοράς.

Η KPMG μάλιστα χρησιμοποίησε την τεχνολογία στην οποία βασίζεται το ChatGPT για να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο υποβοηθά τους συμβούλους της για τις… συμβουλές που παρέχουν. Η εταιρεία δήλωσε ότι το εργαλείο είχε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού μήνα.

Την ίδια ώρα, το λογισμικό Coatue Brain της Coatue αξιολογεί πόσο πιθανό είναι μια εταιρεία να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή να εξαγοραστεί. Ο πάροχος δεδομένων υποστήριξε ότι το εργαλείο είχε ποσοστό ακρίβειας 75%, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Headline και Moonfire Ventures χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη για να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν επενδυτικούς στόχους με βάση δεδομένα, όπως η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και οι νέοι χρήστες, ώστε να εντοπίσουν εκείνες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η εταιρεία Headline πρόσθεσε ότι έχει επενδύσει σε ορισμένες επιχειρήσεις, όπως η υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Bitwarden, σε μεγάλο βαθμό βάσει της σύστασης της τεχνητής νοημοσύνης της.

Ωστόσο, η Anne Glover, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Amadeus Capital Partners, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη τείνει προς την προκατάληψη, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιεί περιορισμένα και ιστορικά δεδομένα.

«Είναι αδύνατο να υποθέσουμε ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε τέτοιου είδους ανθρώπινες αποφάσεις με βάση το τι κάνει μια τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε η Glover. «Για κάποιον σαν εμάς, όπου επενδύουμε στην αιχμή του δόρατος, δεν έχουν γραφτεί πολλά για το τι ψάχνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση: Η αγορά της ΑΙ θα φτάσει τα 1,3 τρισ. δολάρια έως το 2032

Η AI αλλάζει τα πάντα στους υπολογιστές, λέει ο CEO της HP

Πώς να κάνετε το ChatGPT να δουλεύει για εσάς: Να τι πρέπει να ρωτήσετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News