Business & Finance Κυριακή 4/06/2023, 09:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Στο τέλος Αυγούστου τα αποτελέσματα εξαιτίας περιπλοκών στην εξαγορά της Credit Suisse

UBS: Στο τέλος Αυγούστου τα αποτελέσματα εξαιτίας περιπλοκών στην εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, καθώς ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει τις περιπλοκές σχετικά με την εξαγορά της Credit Suisse, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή.

Η τράπεζα είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει τα αποτελέσματα Απριλίου-Ιουνίου στις 25 Ιουλίου, αλλά μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η αναμενόμενη ημερομηνία μπορεί να αλλάξει. «Η ημερομηνία δημοσίευσης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της αναμενόμενης εξαγοράς της Credit Suisse», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η UBS δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της έκθεσης.

Τα στελέχη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας εξετάζουν την καθυστέρηση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων μαζί με μια ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια για την εγχώρια δραστηριότητα της Credit Suisse, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Η UBS, η οποία συμφώνησε τον Μάρτιο να εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνίστριά της ως μέρος μιας διάσωσης που οργανώθηκε από τις ελβετικές αρχές, έχει δηλώσει ότι στοχεύει να κλείσει γρήγορα τη συμφωνία.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti έκανε λόγο για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά, οι οποίες, όπως είπε, ελπίζει ότι θα επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι πλούσιοι Αμερικανοί λατρεύουν τη UBS

EIU: Η νέα κρίση και ποιες χώρες κινδυνεύουν από το doom loop τραπεζών-χρέους

Η UBS καταργεί τη μονάδα διαπραγμάτευσης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, διατηρεί τη χρηματοδότηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News