Business & Finance Παρασκευή 26/05/2023, 22:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η UBS καταργεί τη μονάδα διαπραγμάτευσης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, διατηρεί τη χρηματοδότηση

Η UBS καταργεί τη μονάδα διαπραγμάτευσης ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, διατηρεί τη χρηματοδότηση

Η UBS Group AG ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη μονάδα ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, η οποία επικεντρώνεται στις συναλλαγές «to-be-announced», οι οποίες περιλαμβάνουν προθεσμιακές πωλήσεις τέτοιων τίτλων. Η ελβετική τράπεζα έχει μετατοπίσει την επιχειρησιακή στρατηγική της περισσότερο προς τη χρηματοδότηση των ενυπόθηκων και η κίνηση TBA είναι μέρος αυτού, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα και ζήτησε να μην κατονομαστεί συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. 

Ο επικεφαλής των πωλήσεων της μονάδας, Michael Sudnow, είναι μεταξύ εκείνων που αποχωρούν από την εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη, δήλωσε το άτομο. Δεν μπορούσε να γίνει άμεσα γνωστό πόσες θέσεις εργασίας επηρεάζονται. 

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στις δραστηριότητές μας στον τομέα των δανείων», δήλωσε η εκπρόσωπος της UBS, Erica Chase, σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται καθώς η UBS εργάζεται για την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Credit Suisse Group AG, την οποία η εταιρεία απέκτησε σε μια επείγουσα εξαγορά με τη μεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης τον Μάρτιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News