Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 21:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυβερνοεπιθέσεις με πρόσχημα τη διαγραφή δανείων από τον Μπάιντεν – Τρόπο προστασίας

Κυβερνοεπιθέσεις με πρόσχημα τη διαγραφή δανείων από τον Μπάιντεν – Τρόπο προστασίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη διαγραφή, με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, έως και 20.000 δολ. δανείων που δόθηκαν σε φοιτητές και οι κυβερνοεγκληματίες πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσουν για να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστα θύματα, προειδοποίησε την Παρασκευή η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

«Κανείς δεν μπορεί να σας καλέσει τόσο νωρίς, να σας “βοηθήσει”», ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή. «Και όποιος λέει ότι μπορεί είναι και ψεύτης και απατεώνας.»

Κυβερνοεπιθέσεις με πρόσχημα τη διαγραφή δανείων από τον Μπάιντεν – Τρόπο προστασίας-1

Οι περισσότεροι δανειολήπτες θα είναι επιλέξιμοι: Έως 20.000 δολ. για τους αποδέκτες του Pell Grant, που τείνουν να έχουν χαμηλότερα οικογενειακά εισοδήματα και έως και 10.000 δολ. για εκείνους που δεν έλαβαν Pell Grant.

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις επιλεξιμότητας. Για παράδειγμα,τα ετήσια κέρδη τους -σύμφωνα με το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα- πρέπει επίσης να είναι κάτω από 125.000 δολ. ή 250.000 δολ. για άγαμους και παντρεμένους δανειολήπτες, αντίστοιχα.

Κυβερνοεπιθέσεις με πρόσχημα τη διαγραφή δανείων από τον Μπάιντεν – Τρόπο προστασίας-2

Περίπου 8 εκατομμύρια δανειολήπτες ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν αυτόματα την ελάφρυνση, επειδή το Υπουργείο Παιδείας έχει στο αρχείο τα σχετικά δεδομένα. Ωστόσο, άλλοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση. Αυτή η εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Το υπουργείο θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες «τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε.

«Δεν θα συμβεί εν μία νυκτί και θα το ανακοινώσουν ευρέως όταν ανοίξει το πρόγραμμα για τη διαγραφή χρεών», δήλωσε η FTC για το Υπουργείο Παιδείας.

«Και να θυμάστε: μην πληρώνετε κανέναν που σας υπόσχεται πρόωρη ή ειδική πρόσβαση ή εγγυημένη καταλληλότητα», πρόσθεσε η FTC. «Αυτά είναι απάτες».

Επίσης οι δανειολήπτες για να μην πέσουν θύματα απάτης θα πρέπει να:

  • Εγγραφούν για ενημερώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για να ειδοποιηθούν όταν ανοίξει επίσημα η διαδικασία διαγραφής χρεών.
  • Γνωρίζουν ποιος είναι ο πάροχος του δανείου τους και να βεβαιωθούν ότι έχει όλα τα πρόσφατα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτό θα συμβάλει στο να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τη διαγραφή όπως επίσης και με το πάγωμα των πληρωμών των δόσεων έως το τέλος του 2022.
  • Ποτέ να μην πληρώνουν προκαταβολή σε κάποιον που υπόσχεται ελάφρυνση χρέους. Είναι παράνομο για τις εταιρείες να χρεώνουν πριν βοηθήσουν. Μπορεί να μην λάβουν καμία βοήθεια και να χάσουν και τα χρήματά τους.
  • Όχι βιαστικές κινήσεις. Οι εγκληματίες πιέζουν τους καταναλωτές να ενεργήσουν γρήγορα, λέγοντας ότι μπορεί να χάσουν τις προϋποθέσεις για διαγραφή χρεών και άλλα προγράμματα, εάν δεν εγγραφούν αμέσως.
  • Ορισμένοι απατεώνες ισχυρίζονται ότι χρειάζονται την Ταυτότητα Ομοσπονδιακής Βοήθειας Σπουδαστών για να βοηθήσουν. Μην το μοιράζεστε αυτό. οι απατεώνες ενδέχεται να το χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας και να κλέψουν την ταυτότητά σας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News