Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 21:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Equinor: Καθυστερήσεις σε υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο στον Καναδά, λόγω υψηλού κόστους

Η απόφαση του πρωθυπουργού Justin Trudeau να δώσει το πράσινο φως για το τότε υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο καλοκαίρι θεωρήθηκε σημαντική νίκη για τον τομέα των ορυκτών καυσίμων και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες.

Equinor: Καθυστερήσεις σε υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο στον Καναδά, λόγω υψηλού κόστους

Η Equinor ASA καθυστέρησε έως και τρία χρόνια το έργο της Bay du Nord για την ανάπτυξη ενός κοιτάσματος πετρελαίου περίπου 500 χιλιόμετρα (311 μίλια) από τις ακτές του Newfoundland, λόγω της κλιμάκωσης του κόστους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Η νορβηγική εταιρεία και ο εταίρος της BP Plc θα συνεχίσουν να προχωρούν το έργο, δήλωσε στην ανακοίνωση ο Tore Loseth, country manager της Equinor Canada.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Justin Trudeau να δώσει το πράσινο φως για το τότε υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο καλοκαίρι θεωρήθηκε σημαντική νίκη για τον τομέα των ορυκτών καυσίμων και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες. Η κυβέρνηση, η οποία έχει επίσης δεσμευτεί να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων του Καναδά, ενέκρινε το έργο αφού η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επανεξετάσουν τη σημασία των πετρελαϊκών αποθεμάτων του Καναδά.

Το Bay du Nord περιλαμβάνει πέντε τεμάχια και θα μπορούσε να παράγει έως και 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα όταν τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με την εταιρεία. Το έργο ήταν σε καλό δρόμο για να γίνει η πρώτη μεγάλη νέα μονάδα παραγωγής αργού πετρελαίου στον Καναδά μετά την έναρξη λειτουργίας του ορυχείου πετρελαϊκής άμμου Fort Hills της Suncor Energy Inc. το 2018.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News