Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 21:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Air Canada πλησιάζει σε συμφωνία με την Boeing για το 787

Η Air Canada πλησιάζει σε συμφωνία με την Boeing για το 787

Η Air Canada πλησιάζει στην αγορά έως και 20 αεροσκαφών 787 Dreamliners της Boeing Co. για να ανανεώσει και να επεκτείνει τον στόλο της σε μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, στο τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης ζήτησης για μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη.

Ο καναδικός αερομεταφορέας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την παραγγελία 15 έως 20 αεροσκαφών διπλού διαδρόμου, δήλωσαν τα άτομα που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές. Το 787 έχει τιμή καταλόγου λίγο κάτω από 300 εκατομμύρια δολάρια για την παραλλαγή που χρησιμοποιεί περισσότερο η Air Canada, γεγονός που υποδηλώνει αξία συμφωνίας έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τις τυπικές εκπτώσεις της βιομηχανίας. 

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση», δήλωσε ο Peter Fitzpatrick, εκπρόσωπος της Air Canada, σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ένας εκπρόσωπος της Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Η Air Canada θα προστεθεί σε άλλες αεροπορικές εταιρείες που κλείνουν συμφωνία για παράδοση τελευταίας γενιάς αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, καθώς οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ανακάμπτουν από την παρατεταμένη ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού. Η Boeing εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγή 787 στο εργοστάσιο της στη Νότια Καρολίνα, αφού ξεπεράσει τα προβλήματα παραγωγής εκεί.  

Οι παραγγελίες μεγάλων αεροσκαφών είναι πιθανό να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αεροπορική έκθεση του Παρισιού τον επόμενο μήνα, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της βιομηχανίας. Στους πρόσφατους αγοραστές του 787 περιλαμβάνονται η United Airlines Holdings Inc., το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεκινά μια νέα αεροπορική εταιρεία, και η Air India, η οποία πήρε τόσο την Boeing όσο και την Airbus ως μέρος της τεράστιας παραγγελίας 470 αεροσκαφών τον Φεβρουάριο. 

Η Air Canada διαθέτει 38 αεροσκάφη 787, εκ των οποίων 30 της μεγαλύτερης έκδοσης 787-9, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News