Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 21:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά σε συμφωνία για 150 αεροσκάφη 737 Max οι Boeing και Ryanair

Κοντά σε συμφωνία για 150 αεροσκάφη 737 Max οι Boeing και Ryanair

Κοντά σε συμφωνία μια μεγάλη παραγγελία για περίπου 150 από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη 737 Max βρίσκονται η Boeing και η Ryanair, μια σημαντική κίνηση που προσθέτει ζωτικής σημασίας δυναμική στις πωλήσεις του αεροσκάφους που προορίζεται να αντιμετωπίσει το δημοφιλές A321neo της Airbus SE.

Η συμφωνία, που είναι έτοιμη να ανακοινωθεί ήδη από την Τρίτη, θα αφορά το μοντέλο 737 Max 10, με πιθανή οψιόν για επιπλέον 50 αεροσκάφη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις. 

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Ryanair με έδρα το Δουβλίνο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει. 

Η Ryanair είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Boeing στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι η αεροπορική εταιρεία επανέλαβε τις συνομιλίες με την Boeing για έως και 200 αεροσκάφη στενής ατράκτου, με μία πιθανή ημερομηνία παράδοσης μεταξύ 2027 και 2031. 

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που έχουν δεσμευτεί για το 737 Max 10 είναι η Delta Air Lines Inc., η United Airlines Holdings Inc. και η μητρική εταιρεία της British-Airways IAG SA. Το αεροσκάφος ανταγωνίζεται το best seller A321neo της Airbus, καθώς οι αερομεταφορείς προχωρούν όλο και περισσότερο στις μεγαλύτερες εκδόσεις των πιο ευρέως διαδεδομένων αεροσκαφών στενής ατράκτου.

Η Ryanair αύξησε προηγουμένως την παραγγελία της για την έκδοση 737 Max 8 με ειδική έκδοση υψηλής πυκνότητας σε συνολικά 210 αεροσκάφη. Έχει ήδη παραλάβει περίπου 100 αεροσκάφη.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ενισχύσει τα βιβλία παραγγελιών τους το τελευταίο έτος, καθώς τα ταξίδια ανακάμπτουν μετά την υποχώρηση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ryanair συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που έχουν προβλέψει ένα καλοκαιρινό κύμα κρατήσεων, ιδίως σε δρομολόγια μικρότερων αποστάσεων προς ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Ισπανία ή η Ιταλία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News