Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 13:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Emirates: Επωφελείται από την ταχεία ανάπτυξη των ταξιδιών και αναφέρει κέρδη 3 δισ. δολαρίων 

Emirates: Επωφελείται από την ταχεία ανάπτυξη των ταξιδιών και αναφέρει κέρδη 3 δισ. δολαρίων 

Ετήσιο κέρδος 3 δισ. δολαρίων, ανέφερε ο όμιλος Emirates, καθώς η ταχεία ανάκαμψη στον τουριστικό κλάδο μετά την πανδημία, οδήγησε τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, να αποκαταστήσει το δίκτυό της.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι θα καταβάλει στον ιδιοκτήτη του, την Investment Corporation of Dubai, μέρισμα 1,2 δισ. δολαρίων για το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2022, καθώς και πρόωρη αποπληρωμή χρέους 0,8 δισ. δολαρίων που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Emirates αναμένει να παραμείνει κερδοφόρα το οικονομικό έτος που ξεκίνησε τον Απρίλιο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ahmed bin Saeed Al Maktoum και μεταδίδει το Bloomberg.

Η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχει αυξηθεί καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδωσαν τη θέση τους στα λεγόμενα ταξίδια εκδίκησης. Το Ντουμπάι είχε αύξηση 97% στους διεθνείς επισκέπτες το 2022, σύμφωνα με την Emirates.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι όπως είπε ο Πρόεδρος της αεροπορικής Tim Clark, η εταιρεία έφτασε αυτό το μήνα στο σημείο, για κάθε θέση στη business class που πουλήθηκε, με εξαίρεση το Λονδίνο, να υπάρχουν άλλα τέσσερα ή πέντε άτομα που προσπαθούσαν να την αποκτήσουν, οδηγώντας τους ναύλους σε υψηλότερες τιμές.

Η αεροπορική εταιρεία έκλεισε το έτος με το υψηλότερο υπόλοιπο κεφαλαίων της, 11,5 δισ. δολάρια. 
Να σημειωθεί ότι η Emirates έχει μεγάλες εκκρεμότητες για το επερχόμενο Boeing Co. 777X που σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2025, καθώς και το μοντέλο Airbus SE A350, με παραδόσεις από τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Ο Clark είπε ότι ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να κάνει περαιτέρω παραγγελίες μέσα στους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας να κλειδώσει τις θέσεις παράδοσης, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο δημιουργούν τους στόλους τους σε ένα στοίχημα ότι η ανάκαμψη μετά την πανδημία, έχει έρθει για να μείνει.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου εδρεύει η Emirates, αυτή την εβδομάδα ανέφερε το πιο πολυσύχναστο τρίμηνό του από το 2019 και σημειώσε ότι αναμένει η κίνηση ολόκληρου του έτους να φτάσει τους 83,6 εκατ. επιβάτες – πλησιάζοντας τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρισμός: Δύσκολο στοίχημα η ακρίβεια των πτήσεων στα αεροδρόμια

Η Qatar Airways βλέπει ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση για το υπόλοιπο του έτους

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι (και θα παραμείνουν) ακριβά;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News