Business & Finance Σάββατο 20/05/2023, 11:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η περιουσία του Mark Zuckerberg αυξήθηκε κατά 44 δισ. δολ. φέτος

Το μεγαλύτερο ποσό από οποιονδήποτε παρακολουθείται από τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. 

Η περιουσία του Mark Zuckerberg αυξήθηκε κατά 44 δισ. δολ. φέτος

Ο Mark Zuckerberg «τα έδωσε όλα» στο metaverse πέρυσι, καθώς ήταν πρόθυμος να ξοδέψει ό,τι χρειαζόταν για να κυριαρχήσει στην εικονική πραγματικότητα. Και αυτό του κόστισε πολύ ακριβά. Κάποια στιγμή η περιουσία του έχασε περισσότερο από 100 δισ. δολάρια από το υψηλό της – μια εκπληκτική πτώση για τον millennial που μόλις πριν από λίγα χρόνια ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής φέτος, η εστίασή του έχει επικεντρωθεί στον φυσικό κόσμο – πρώτα περικόπτοντας το κόστος της Meta Platforms Inc. και τώρα δουλεύοντας πάνω σε έναν πραγματικό ανταγωνιστή του Twitter.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να αποδίδουν. Η περιουσία του Zuckerberg, η οποία αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή του στη Meta, έχει αυξηθεί κατά περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, το μεγαλύτερο ποσό από οποιονδήποτε παρακολουθείται από τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. 

Ακόμα και με τις μετοχές της Meta να κλείνουν ελαφρώς χαμηλότερα την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, η στροφή του Zuckerberg έχει κάνει τη μετοχή να σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη απόδοση φέτος στον S&P 500, εκτινάσσοντας πάνω από 100% και ανεβάζοντας την καθαρή του αξία στα 89,9 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Την Παρασκευή, το Bloomberg News ανέφερε ότι η πλατφόρμα Instagram της Meta σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν ανταγωνιστή του Twitter ήδη από τον επόμενο μήνα. Η εφαρμογή που βασίζεται σε κείμενο δοκιμάζεται επί του παρόντος με διασημότητες και influencers, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Η Meta έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει μερίδιο από το Twitter από ό,τι οι μικρότεροι ανταγωνιστές της, δήλωσαν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence, Mandeep Singh και Damian Reimertz.

«Η Meta θα μπορούσε να αμφισβητηθεί αναφορικά με την ικανότητά της να φέρει τους χρήστες του Twitter στην πλατφόρμα της», ανέφεραν σε σημείωμά τους, ωστόσο «μπορεί να αποτελέσει απειλή για το Twitter, του οποίου η δέσμευση έχει πιθανότατα πληγεί από τη χρέωση των μεγάλων χρηστών του με μηνιαία συνδρομή».

Οι προοπτικές εσόδων της Meta φωτίζονται επίσης, έγραψαν οι αναλυτές της Loop Capital Markets Rob Sanderson και Alan Gould στις 15 Μαΐου. Οι αναλυτές έχουν ως στόχο τα 320 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα 245,64 δολάρια.

«Πιστεύουμε ότι η ιστορία των προϊόντων της Meta είναι τόσο καλή όσο δεν ήταν εδώ και καιρό», ανέφεραν. 

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μέσα στο καλοκαίρι ο ανταγωνιστής του Twitter από το Instagram

To φιάσκο του Mark Zuckerberg, η υπόσχεση στη γυναίκα του και η Ακρόπολη

«Τρύπα» 10 τρισ. στις τσέπες των βαθύπλουτων το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News