Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 20:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στο καλοκαίρι ο ανταγωνιστής του Twitter από το Instagram

Μέσα στο καλοκαίρι ο ανταγωνιστής του Twitter από το Instagram

Το Instagram σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή βασισμένη σε κείμενο που θα ανταγωνίζεται το Twitter, αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν το θέμα και προσθέτουν ότι επί του παρόντος η εταιρεία δοκιμάζει την εφαρμογή, η οποία είναι κρυφά διαθέσιμη σε επιλεγμένους δημιουργούς εδώ και μήνες, με διασημότητες και influencers.

Η εφαρμογή, που θα είναι ξεχωριστή από το Instagram, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν λογαριασμούς, μπορεί να κάνει το ντεμπούτο της ήδη από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Lia Haberman, η οποία διδάσκει κοινωνικό μάρκετινγκ και μάρκετινγκ επιρροής στο UCLA και δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας πρώιμης περιγραφής της εφαρμογής. Μπορεί τελικά να είναι συμβατή με άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του Mastodon, σύμφωνα με το στιγμιότυπο της Haberman.

Το Instagram, που ανήκει στην Meta Platforms Inc. δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό. Η χαοτική εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έκανε ορισμένους χρήστες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις και δημιούργησε ένα άνοιγμα στην αγορά.

«Ιστορικά, γνωρίζουμε ότι η Meta αρέσκεται στο να παίρνει δείγματα και να αναδημιουργεί χαρακτηριστικά από άλλες εφαρμογές και εργαλεία τρίτων με βάση αυτά που αναμένουν ότι θα είναι δημοφιλή στους χρήστες τους», δήλωσε η Haberman. Σημείωσε ότι ο Musk έχει μιλήσει για τη μετατροπή του Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», με πολλές λειτουργίες εκτός από τις ενημερωτικές αναρτήσεις. «Με βάση το ιστορικό της Meta που δανείζεται από άλλες πλατφόρμες, είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσει εκεί πρώτη, ενοποιώντας όλες αυτές τις δυνατότητες που έχει».

Υπενθυμίζεται ότι το Platformer τον Μάρτιο ανέφερε ότι η Meta διερευνούσε μια εφαρμογή βασισμένη σε κείμενο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Meta θέλει να μπλοκάρει τις πολιτικές διαφημίσεις στην Ευρώπη

Θα πληρώνατε για τα social media; Η Meta και το Twitter θέλουν να ξέρουν

Είναι αυτό το νέο Instagram; Ένα καινούριο app απειλεί TikTok και Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News