Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 14:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγραφή ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Commerzbank

Διαγραφή ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Commerzbank

Σε δραστικές κινήσεις προχώρησε άμεσα  ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Μάνφρεντ Νοφ, καθώς μόλις μια εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι προχωράει σε διαγραφή τοξικών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας ύψους 1,5 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα αύξησε και τις προβλέψεις για τις επισφάλειες που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, με το συνολικό ποσό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του να αναμένεται να φθάσει στο 1,7 δισ. ευρώ, από 1,3 με 1,5 δισ. ευρώ της προηγούμενης καθοδήγησης του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας. 

Ο νέος CEO της Commerzbank, έχει προειδοποιήσει ότι η τράπεζα χρειάζεται «θεμελιώθη μεταμόρφωση» και υπό το πλαίσιο αυτό έχει χαράξει μια στρατηγική με στόχο να βελτιώσει την κερδοφορίας της.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται ότι η διαγραφή είναι μια κίνηση καλής θέλησης και γίνεται εξαιτίας των δυσμωνών παραμέτρων της αγοράς, όπως τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη και στην Πολωνία, όπου η Commerzbank έχει έντονη παρουσία. 

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Κνοφ τονίζει ότι «μετά από αυτή την εξισορρόπηση στον ισολογισμό μας, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε μακροπρόθεσμα την τράπεζα περισσότερο κερδοφόρα». 

Αναφορικά με την νέα καθοδήγηση για τις επισφάλειες ύψους 1,7 δισ. ευρώ, η επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Μπετίνα Ορλόπ, υπογράμμισε ότι «αυξάνοντας τις προβλέψεις μας ανταποκρινόμαστε στην εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού και αισθανόμαστε ότι προετοιμαζόμαστε καλύτερα για τις περαιτέρω εξελίξεις».

Την προηγούμενη εβδομάδα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει στην άκρη 610 εκατ. ευρώ για έξοδα που αφορούν την αναδιάρθρωσή της το δ ΄ τρίμηνο, μετά τη συμφωνία με το προσωπικό για περικοπές στις θέσεις εργασίας, τις οποίες είχε ανακοινώσει νωρίτερα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News