Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 14:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχτισε την πολυτέλεια του Μαϊάμι; 

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχτισε την πολυτέλεια του Μαϊάμι; 

Δεν είναι κρυφό ότι το Μαϊάμι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω και των ελάχιστων περιορισμών στην πανδημία, έχει γίνει το απόλυτο μέρος για τους υπερ-πλούσιους. Ως εκ τούτου, οι αγορές ακινήτων -όπως και οι τιμές τους- καταγράφουν ανοδική πορεία, με τους εκατομμυριούχους πολλές φορές να περιμένουν χρόνια, για να βρουν σπίτι με τις προδιαγραφές που επιθυμούν. 

Ενώ πολλοί επενδυτές συνειδητοποιούν επιτέλους την αξία του Μαϊάμι και της Νότιας Φλόριντα, ο Masoud Shojaee, Διευθύνων Σύμβουλος της βραβευμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Shoma Group, πιστεύει στην περιοχή για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Ποιος είναι ο Masoud Shoajee; 

Ο Shojaee γεννήθηκε το 1959 στην Τεχεράνη του Ιράν. Ο πατέρας του ήταν αρκετά επιτυχημένος ως ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρείας, στην οποία η κυβέρνηση είχε αναθέσει διάφορα έργα. Πιθανότατα επρόκειτο να τον διαδεχθεί, ωστόσο τη δεκαετία του 1970 άρχισαν οι αναταραχές στη χώρα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Masoud Shojaee (@mrmasoudshojaee)

Όταν ξεκίνησε η ιρανική επανάσταση το 1978, ο Shojaee πήγε στις ΗΠΑ για σπουδές και αντί για το Λος Άντζελες, όπου ήταν προγραμματισμένο να σπουδάσει, κατέληξε στο Μαϊάμι, επειδή τον έπεισαν οι φίλοι του. 

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Ιράν δεν ήταν καλή και ο πατέρας του Shoajee αποφάσισε να αποσυρθεί. Ως αποτέλεσμα όταν ο Masoud τελείωσε τις σπουδές του, με την οικονομική βοήθεια του πατέρα του, ξεκίνησε τις επενδύσεις. 

Η κρίση γεννάει κροίσους 

Βαδίζοντας στα οικογενειακά χνάρια, ο Shoajee βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, καθώς η αγορά είχε μόλις ωριμάσει και οι ΗΠΑ περνούσαν μια κρίση αποταμίευσης και δανείων, γεγονός που σήμαινε πως ήταν η ιδανική στιγμή για την απόκτηση ακινήτων. 

Στην αρχή συνεργάστηκε με μία άλλη εταιρεία, με το πρώτο τους έργο να είναι ένα ακίνητο 48 κατοικιών, ενώ ακολούθησε ένα εξίσου επιτυχημένο έργο 58 κατοικιών. 

Εκεί ήταν που ο Shojaee αποφάσισε να πάρει τα κέρδη και να τραβήξει τη δική του πορεία, ανοίγοντας το 1988, τη Shoma Development. 

Αρχικά, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ακινήτων σε μεσαίες τιμές, κυρίως μονοκατοικιών. Η τακτική λειτούργησε, ωστόσο το 2007, λόγω των μεταβαλλόμενων τάσεων στην αγορά, στράφηκε στα πολυτελή σπίτια, τα κτίρια γραφείων και τα εμπορικά ακίνητα. 

Το μυστικό της επιτυχίας 

Η εταιρεία κατάφερε να γίνει επιτυχημένη μέσω μίας απλής στρατηγικής. Ο Shoajee στοχεύει σε υποανάπτυκτες γειτονιές και τις μετατρέπει σε ακμάζουσες πόλεις με κτίρια πολυτελείας. Η διορατικότητά του και τα ρίσκα που παίρνει, φαίνεται πως είναι το μυστικό της επιτυχίας. Παράλληλα, η εταιρεία διαχειρίζεται κιόλας, όλα τα κτίρια που αναπτύσσει, γεγονός που αποφέρει επιπλέον κέρδη. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Masoud Shojaee (@mrmasoudshojaee)

Σήμερα, η Shoma (πλέον Shoma Group) είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στη Νότια Φλόριντα, με πάνω από 5 δισ. δολάρια σε ολοκληρωμένες συναλλαγές ακινήτων, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, όπως αυτός της εστίασης και της αεροπορίας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

FT: Οι ξένοι αγοραστές ακινήτων αναζητούν στο Ιόνιο μια εναλλακτική Ελλάδα

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας: Ποιος πλήρωσε 18 εκατ. ευρώ για ένα ρετιρέ;

Ο ιδρυτής της Zara αγόρασε γραφείο στο Λονδίνο για 102 εκατ. δολάρια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News