Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ιδρυτής της Zara αγόρασε γραφείο στο Λονδίνο για 102 εκατ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Zara αγόρασε γραφείο στο Λονδίνο για 102 εκατ. δολάρια

Ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της επωνυμίας Zara, απέκτησε ένα κτίριο γραφείων στο κέντρο του Λονδίνου έναντι 102,1 εκατ. δολαρίων αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιό του με κορυφαία ακίνητα.

Η Pontegadea Inversiones SL αγόρασε το ακίνητο, που βρίσκεται στην οδό Foley 33, μεταξύ του Regent’s Park και της Oxford Street στην περιοχή Fitzrovia της βρετανικής πρωτεύουσας, από την abrdn plc, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία του Ortega.

Ο Ortega έχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων μεταξύ των υπερπλούσιων της Ευρώπης, αξίας 15,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, του 2021. 

Ενώ ο Ortega επικεντρωνόταν παραδοσιακά σε premium ακίνητα, τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιήσει τις επενδύσεις του αγοράζοντας μερίδιο στην εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου Enagas SA και βάζοντας κεφάλαια σε εταιρείες ενέργειας και κέντρα logistics. Πέρυσι, η εταιρεία διέθεσε επένδυσε πάνω από 900 εκατ. δολάρια σε αποθήκες σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο χώρος γραφείων των 3.159 τ.μ. στη Fitzrovia είχε προηγουμένως καταληφθεί από το BBC προτού ανακαινιστεί από την Kier Group plc και πουληθεί στην Standard Life Investments το 2017. 

Φέτος, η Pontegadea πρόκειται να λάβει σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε μερίσματα από το μερίδιο 59% του Ortega στην ισπανική εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας, Inditex SA. Η εταιρεία πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μετρητά εντός δώδεκα μηνών από την παραλαβή τους, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου περιουσίας στην Ισπανία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα προβλήματα του Mr Zara: Πουλούσε ρόμπες πόρτα-πόρτα, τώρα δεν ξέρει τι να κάνει τα δισεκατομμύριά του

Η Μόσχα εγκρίνει την πώληση των καταστημάτων της Inditex στη Ρωσία σε αγοραστή με έδρα τα ΗΑΕ

Πώς το Zorba έγινε Zara και οι άγνωστες ιστορίες πίσω από 8 διάσημα brand names

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News