Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 07:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάμπα, θάλασσα και καρναβάλι: Το Ρίο ντε Τζανέιρο υποδέχεται τους ψηφιακούς νομάδες

Σάμπα, θάλασσα και καρναβάλι: Το Ρίο ντε Τζανέιρο υποδέχεται τους ψηφιακούς νομάδες

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει από καιρό σαγηνεύσει τους διεθνείς τουρίστες με τις γεμάτες σάμπα νύχτες και τα εντυπωσιακά τοπία του. Τώρα, η «Θαυμαστή Πόλη», όπως είναι γνωστή από τους Βραζιλιάνους, προσελκύει έναν νέο τύπο ταξιδιώτη με την Digital Nomad Visa, η οποία κυκλοφόρησε σε ολόκληρη τη χώρα πέρυσι.

Η τοπική κυβέρνηση προωθεί τις επενδύσεις για να κάνει την πόλη ολοένα και πιο κατάλληλη για απομακρυσμένους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της συνδεσιμότητας με κάλυψη 5G σε όλη την πόλη. Μια ψηφιακή ατμόσφαιρα νομαδικού χαρακτήρα αναδύεται στις δημοφιλείς παραθαλάσσιες περιοχές του Ρίο, με μοντέρνα καφέ εξοπλισμένα με γρήγορο internet, σύγχρονες επιλογές για brunch και μια ποικιλία από καφέδες.

Τα αθλήματα, η φύση και οι κοινωνικές συναναστροφές μετά τις ώρες εργασίας, συμπληρώνουν τα θετικά της πόλης, παρέχοντας ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Συμφέρει περισσότερο από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Το Ρίο είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις της Βραζιλίας, αλλά εξακολουθεί να είναι προσιτή σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές μητροπόλεις, ειδικά με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, όπως μεταδίδει το BBC.

Η απόλαυση στην ύπαιθρο είναι η ουσία του Ρίο, είτε τρέχει κανείς στον ασπρόμαυρο χώρο περιπάτου της Copacabana, σερφάρει στα απαλά κύματα της Ipanema ή απλώς κάθεται έξω από ένα μπαρ για παγωμένες μπύρες και σάμπα.

Οι παραλίες, οι πεζοπορίες στο δάσος και τα πολυάριθμα μέρη για ποτό στο ύπαιθρο βρίσκονται όλα στο κατώφλι οποιουδήποτε ζει στη Νότια Ζώνη, γεγονός που καθιστά εύκολο να πάει σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα όταν ο φορητός υπολογιστής είναι κλειστός για όλη την ημέρα. Υπάρχουν πολλές δωρεάν και προσιτές υπαίθριες δραστηριότητες διαθέσιμες, όπως δωρεάν γυμναστήρια στην παραλία Ipanema, καθώς και δωρεάν καθημερινή γιόγκα και μαθήματα spinning στην παραλία.

Συμβουλές για όποιον ήδη έχει φτιάξει βαλίτσα

Η φήμη της Βραζιλίας για το έγκλημα μπορεί να ανησυχήσει ορισμένους ψηφιακούς νομάδες που σκέφτονται να μετακομίσουν στο Ρίο. Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα συμβαίνουν στις φαβέλες και στις γειτονιές στα περίχωρα των τουριστικών σημείων. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επαγρύπνηση για να αποφευχθούν πορτοφολάδες και κλοπές. Για τον μετριασμό τέτοιων κινδύνων συνιστάται οι ακριβές συσκευές, να μην είναι σε κοινή θέα, καθώς και να αποφεύγεται η χρήση ταξί, ειδικά τη νύχτα.

Επιπλέον, τα αγγλικά δεν μιλιούνται ευρέως σε όλο το Ρίο, αν και οι ντόπιοι τείνουν να είναι υποστηρικτικοί προς όσους προσπαθούν να μάθουν έστω λίγα πορτογαλικά. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη της προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων

Ψηφιακοί νομάδες: Γιατί η Ελλάδα είναι πόλος έλξης

«Εργαστείτε από μία παραλία στην Ευρώπη»: Ο νέος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News